Positie McLeish op de tocht bij Rangers

Een Old Firm blijft een Old Firm, ongeacht het decor van de wedstrijd. Na de 2-0 nederlaag in de kwartfinale van de League Cup tegen Celtic, staat de positie van manager Alex McLeish bij Glasgow Rangers extra onder druk.

Positie McLeish op de tocht bij Rangers

Rangers-aanvoerder Barry Ferguson sprak na de wedstrijd openlijk zijn vrees uit over een naderend ontslag van McLeish. 'Ik besef dat het wel eens de laatste wedstrijd van de manager geweest kan zijn.' In december 2001 werd McLeish aangesteld als opvolger van Dick Advocaat.

In de competitie gaat het niet best met Glasgow Rangers. De ploeg staat op de vierde plaats en staat al twaalf punten achter op aartsrivaal Celtic. De positie van McLeish stond daardoor al onder druk en dat is na de nederlaag in de jongste Old Firm alleen maar erger geworden.

Het kwartfinaleduel in de League Cup werd met name een drama voor de Duitse keeper Stefan Klos, die Ronald Waterreus op de reservebank hield. Bij de 1-0 van Shaun Maloney stond Klos verkeerd opgesteld en de 2-0 kwam zelfs op naam van de Duitse keeper te staan nadat hij een voorzet van de Japanner Shunsuke Nakamura in eigen doel werkte.

Bekijk hier al onze video's