Positie Inzaghi lijkt onhoudbaar door nieuwe nederlaag

Reacties

AC Milan-trainer Filippo Inzaghi komt meer en meer onder druk te staan. Omdat op bezoek bij Fiorentina werd verloren (2-1), lijken de Rossoneri het zicht op Europees voetbal volledig kwijt. Daardoor zullen de speculaties over het mogelijke ontslag van Inzaghi én de aanstelling van zijn opvolger alleen maar aanzwellen.

Positie Inzaghi lijkt onhoudbaar door nieuwe nederlaag

Omdat Milan de laatste weken gelijkspeelde tegen Chievo Verona (0-0) en Hellas Verona (2-2) was de kritiek op Inzaghi al enorm geworden. Hoewel Italiaanse media al spraken van Empoli-coach Maurizio Sarri als zekere troonopvolger, vertelde Inzaghi (foto) nog steeds de steun van de Milan-top te voelen. Een goed resultaat was daarbij vanavond wel bruikbaar en wellicht zelfs noodzakelijk.

Van Ginkel
Met Marco van Ginkel in de basis begon de nummer tien van Italië aan het uitduel met de nummer vijf. De voormalige middenvelder van Vitesse mocht voor de zesde keer in een competitieduel opdraven omdat Riccardo Montolvio en Nigel de Jong  geblesseerd en Andrea Poli geschorst waren.

In de eerste helft had Van Ginkel een aandeel in de grootste kans van Milan. Keisuke Honda was het eindstation van een flitsende aanval, maar vond doelman Neto op zijn weg. Kort daarna ontving Van Ginkel een gele kaart voor een snoeiharde sliding. Fiorentina kreeg voor rust een veel grotere kans, maar José Bassanta raakte met zijn kopbal de lat.

Na de onderbreking kwam Milan nog wel op voorsprong. Een schot op doel van Giacomo Bonaventura mislukte volledig, maar als Inzaghi in zijn beste dagen zette Mattia Destro zijn voet tegen de bal: 0-1. Lang leek Destro met zijn even gelukkige als effectieve beroering van de bal uit te groeien tot man van de wedstrijd en mogelijke redder van Inzaghi. Dat bleek echter niet meer dan ijdele hoop. Met rake kopballen van Gonzalo Rodriguez en Joaquín zette Fiorentina het duel tussen de 83ste en 89ste minuut volledig op zijn kop. Van Ginkel onderging die lijdensweg in de laatste minuten ook, omdat hij het duel uitspeelde.

Europees ticket
Omdat Milan mentaal geknakt leek na de twee goals in een tijdbestek van zeven minuten en niet meer langszij kon komen, blijft de ploeg van Inzaghi tiende. Zorgwekkender is het verschil van liefst tien punten met Fiorentina, de nummer vijf. In Italië kwalificeren de bovenste twee ploegen zich voor de Champions League, de nummer drie voor de voorronde en de nummers vier en vijf voor de Europa League. AC Milan is dus vér verwijderd van een Europees ticket, hetgeen heel goed gebruikt zou kunnen worden als reden voor ontslag voor Inzaghi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.