Portugal verliest van Fransen, Carvalho loopt blessure op

Frankrijk heeft op de valreep het vriendschappelijke duel met Portugal gewonnen. Mathieu Valbuena bezorgde de EK-gastheer de zege in Lissabon (0-1).

Voor Portugal wacht maandag het belangrijke EK-kwalificatieduel met Albanië (uit). En het is de vraag of routinier Ricardo Carvalho daarbij zal zijn. Na een hard duel met Patrice Evra ging de verdediger bebloed van het veld. Scheidsrechter Danny Makkelie had de vermeende klap van de Fransman die daaraan voorafging niet waargenomen.

Cristiano Ronaldo poeierde vlak voor rust een vrije trap op het Franse doel, waar Hugo Lloris zijn doel schoonhield. Dat deed zijn Portugese collega Rui Patrício vijf minuten voor tijd niet, toen Valbuena de Fransen met zijn vrije trap de overwinning bezorgde.