Portugal stelt na zeperd tegen Oranje wederom teleur

Portugal is de voorbereiding op het WK niet goed begonnen. Zonder sterspeler Cristiano Ronaldo, die afgelopen zaterdag de Champions League won met Real Madrid, gaf de Europees kampioen een 2-0 voorsprong weg tegen Tunesië: 2-2.

Voor Portugal eindigde de eerste interland na de 3-0 nederlaag tegen het Nederlands elftal van 26 maart dus opnieuw in een teleurstelling. Bij de afwezigheid van Ronaldo vormden Bernardo Silva, André Silva en Ricardo Quaresma de voorhoede van de Portugezen en de twee laatstgenoemde aanvallers zorgden er na ruim twintig minuten voor dat Portugal nog wel goed opende. Een voorzet vanaf rechts van Quaresma werd uitstekend binnengekopt door André Silva.

Twaalf minuten later verdubbelde João Mário de Portugese marge. De middenvelder kreeg de bal uit een weggekopte hoekschop voor zijn voeten en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit (2-0). Voor Portugal leek er zo geen vuiltje aan de lucht. Nog voor rust deed Tunesië echter al wat terug, met de aansluitingstreffer van Anice Badri.

Een ruim kwartier na rust verspeelde Portugal vervolgens ook zijn voorsprong. De Portugese defensie dacht bij een indraaiende voorzet van Ali Maaloul aan buitenspel, maar de vlag bleef omlaag en Fakhreddine Ben Youssef gleed van dichtbij de gelijkmaker binnen (2-2). Portugal probeerde hierna nog wel om opnieuw op voorsprong te komen, maar dat lukte niet.

Aankomende zaterdag oefent Portugal opnieuw: dan is België de tegenstander. Vijf dagen hierna wacht er vervolgens nog een oefenduel met Algerije en na dit duel moet Portugal helemaal klaar zijn voor het WK. In de groepsfase van de eindronde treft de ploeg van Fernando Santos Spanje, Marokko en Iran.