Portugal bezorgt Italië verlies met consequenties

Portugal heeft Italië in een oefenduel met 1-0 verslagen. De oefennederlaag blijft voor de Italianen niet zonder gevolgen.

Portugal kwam zeven minuten na rust op voorsprong via Éder. De aanvaller van SC Braga schoot van dichtbij snoeihard binnen na een voorzet met buitenkant voet van Ricardo Quaresma. Net voor de 1-0 was Italië dicht bij het openingsdoelpunt, maar de inzet van Leonardo Bonucci was op de lat gestrand. Bondscoach Antonio Conte (foto) liet Graziano Pellè de hele wedstrijd op de bank.

De nederlaag, de eerste onder Conte, heeft voor Italië vervelende consequenties. La Squadra Azzurra had namelijk een remise of zege nodig om een van de negen beste Europese landen te blijven op de Wereldranglijst van de FIFA. Italië raakt die status nu kwijt, waardoor het niet tot Pot 1 behoort bij de loting voor de WK-kwalificatiereeks. Deze loting vindt plaats op 25 juli.