Portsmouth profiteert van keepersmisère United

Portsmouth kegelde Manchester United uit het toernooi om de FA Cup. Een verdedigende onachtzaamheid en pech met de keepers braken de betere Mancunians op.

Op Old Trafford verloor de ploeg van coach Alex Ferguson met 1-0. Zijn spelers creëerden een fors aantal kansen, zo tikte doelman David James een schot van Patrice Evra tegen de paal, terwijl inzetten van Michael Carrick en Carlos Tevéz van de doellijn werden gehaald door respectievelijk Sylvain Distin en Glen Johnson.

Een kwartier voor tijd ging het mis bij Man United. Doelman Tomasz Kuszczak moest ingrijpen toen Milan Baros alleen voor hem opdook. De Poolse keeper (die tijdens de rust Edwin van der Sar had vervangen vanwege een liesblessure) kwam te laat en raakte Baros met zijn hoofd, waarna de Tsjech tegen het gras ging, scheidsrechters Martin Atkinson naar de penaltystip wees én de rode kaart te voorschijn haalde.

Zonder Van der Sar en Kuszczak trok aanvoerder Rio Ferdinand het keepersshirt aan. Op de strafschop van Sulley Muntari was Ferdinand echter kansloos. Net als zijn ploeg in het laatste tien minuten, waardoor Portsmouth als eerste de halve finale bereikte.