Portsmouth krijgt flinke tik op de vingers in Braga

In de UEFA Cup-groep van SC Heerenveen leed Portsmouth een stevige nederlaag. Sporting Braga won op eigen veld met 3-0 van de Engelsen.

Met een ongekende vrije trap van 25 meter zette Luis Aguiar Braga op het goede spoor. Portsmouth kreeg daarmee ook het loon voor de slechte start van het UEFA Cup-duel in Portugal.

Koud anderhalve minuut in de tweede helft was het opnieuw raak voor Sporting Braga. Dit keer moest Portsmouth-keeper David James een antwoord schuldig blijven op de inzet van Wason Rentería, die de Engelse buitenspelval had omzeild. In de slotfase werd het nog erger voor Portsmouth. Alan tikte van dichtbij de 3-0 binnen.

Sporting Braga en Portsmouth zitten in dezelfde groep als SC Heerenveen, dat eerder op de avond met 3-1 verloor van AC Milan. VfL Wolfsburg maakt het vijftal clubs compleet.