Porto morst tegen Van Wolfswinkel, gelijkspel Sneijder

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

Ricky van Wolfswinkel heeft bij Sporting Lissabon niet voor een lichtpuntje kunnen zorgen • In de – traditionele – topper tegen FC Porto werd het 0-0 • Van Wolfswinkel liet in de eerste helft een fraaie kans liggen • Ook Zakaria Labyad begon bij de thuisploeg in de basis, hij werd na een uur vervangen • Stijn Schaars en Khalid Boulahrouz zaten vanwege blessureleed niet bij de selectie • Voor Porto is de averij pijnlijk • De ploeg heeft nu een punt meer dan Benfica, dat zondag bij een zege in de uitwedstrijd bij Beira-Mar alleen aan kop komt • Sporting is in het desastreus verlopende seizoen nog altijd tiende • • Galatasaray is tegen puntenverlies aangelopen • Op bezoek bij Eskisehirspor kwam de club van Wesley Sneijder niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel • Sneijder speelde de volle negentig minuten mee als centrale middenvelder en ontving na tien minuten een gele kaart • Nordin Amrabat begon op de flank, maar werd bij rust gewisseld • Galatasaray staat met 47 punten uit 24 wedstrijden nog wel aan kop • Fenerbahçe kan zondag tot vier punten naderen als er wordt gewonnen bij Besiktas • • Paris Saint-Germain heeft een modderfiguur geslagen bij Stade Reims • De hyperambitieuze formatie verloor met 1-0 • Met Gregory van der Wiel in de basis kreeg PSG de nodige kansen, maar wilde het afwerken niet lukken • Met nog een half uur te gaan leek Christopher Glombard het PSG gemakkelijker te maken door met rood van het veld te gaan • Maar met tien man maakte Grzegorz Krychowiak namens Reims het enige doelpunt van de wedstrijd • Direct na de treffer werd David Beckham ingebracht, maar ook hij kon de nederlaag niet voorkomen • Van der Wiel kreeg in de slotfase geel • PSG blijft koploper, maar Olympique Lyon kan zondag bij winst op Stade Brest op gelijke hoogte komen •

Luigi Bruins kon als invaller bij Olympique Nice de 4-0 nederlaag bij Saint-Étienne niet voorkomen • De nederlaag is gevoelig aangezien de thuisploeg nu derde is met twee punten voorsprong op nummer vijf Nice • Patrick Zwaanswijk heeft met Central Coast Mariners de koppositie moeten afstaan aan het Western Sydney Wanderers FC van Youssouf Hersi • Negen minuten voor tijd scoorde Labinot Haliti de enige goal van de wedstrijd, waardoor de Wanderers nu twee punten meer hebben in de Australische A-League • Beide Nederlanders speelden de hele wedstrijd, Hersi kreeg een gele kaart • • Een treffer van Alessandro Del Piero was niet genoeg voor Sydney FC om de wedstrijd op bezoek bij Perth Glory te winnen • Zonder Pascal Bosschaart, die tot de zomer is uitgeschakeld vanweger een achillespeesblessure, was de thuisploeg met 2-1 te sterk • Chris Harold opende de score, waarna Shane Smeltz de goal van Del Piero alleen van waarde liet zijn voor de statistieken • Perth Glory komt door de zege op twee punten van Sydney FC, maar staat nog steeds maar een plek boven hekkensluiter Wellington Phoenix • • Celtic heeft zich ten koste van Saint Mirren geplaatst voor de halve finale van de Schotse beker: 1-2 • Joe Ledley opende na vijf minuten de score voor Celtic, waarna Anthony Stokes ruim een kwartier later de tweede treffer voor de ploeg van trainer Neil Lennon maakte • Esmaël Goncalves had in de tussentijd nog gelijkgemaakt, maar dat lukte hem en de rest van de thuisploeg geen tweede keer • Woensdag speelt Celtic de Champions League-return bij Juventus; het heenduel eindigde in een 0-3 verlies • Behalve Celtic voegde ook Falkirk zich ten koste van Hamilton Academical bij de laatste vier • Michael Dingsdag heeft in het tweede duel onder leiding van coach Gennaro Gattuso met 3-1 verloren bij FC Zürich • De verdediger moest lijdzaam toezien hoe de verliespartij ervoor zorgde dat Sion nu vierde is in Zwitserland met negen punten achterstand op koploper Grasshoppers • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.