Porto klopt jong Arsenal, Dinamo Kiev wordt derde

Door thuis Arsenal met 2-0 te verslaan, werd FC Porto groepswinnaar. Dinamo Kiev had aan één treffer voldoende zich ten koste van Fenerbahçe (1-0) te plaatsen voor het UEFA Cup-toernooi.

FC Porto-Arsenal 2-0In eigen huis kroonde FC Porto zich als winnaar van Groep G, concurrent Arsenal werd met 2-0 verslagen. In de beide helften viel één treffer. Na 39 minuten kopte Bruno Alves raak uit een corner en negen minuten na de rust maakte Lisandro López met een schot in de kruising het karwei af.

In het restant van de wedstrijd kreeg Arsenal wat kleine kansen, maar de overwinning voor Porto kwam niet in gevaar. De Portugese ploeg won verdiend en plaatste zich als groepswinnaar voor de volgende ronde van de Champions League.

Dinamo Kiev-Fenerbahçe 1-0Fenerbahçe zou zich bij een overwinning op Dinamo Kiev plaatsen voor het UEFA Cup-toernooi, maar moest op bezoek in Oekraïne. De finale van het toernooi om de UEFA Cup wordt dit seizoen afgewerkt in het stadion van de Turken en dat was een extra stimulans voor de zege.

Roman Eremenko gooide in de twintigste minuut namens Dinamo Kiev roet in het eten. De aanvaller verschalkte Fenerbahçe-doelman Volkan Demirel na een pass van Artem Milevski. Door de zege komt de ploeg uit Kiev in 2009 uit in het UEFA Cup-toernooi, voor Fenerbahçe is het Europese seizoen afgelopen.