Porto boekt overwinning tegen kwakkelend Sevilla

FC Porto heeft op de valreep gewonnen van Sevilla. Sparta Praag en Liverpool leverden een slaapverwekkende vertoning af.

Sevilla-FC Porto 1-2Het vertrouwen van Sevilla heeft opnieuw een flinke knauw gekregen. In de Spaanse competitie draait het met een klassering in de middenmoot al belabberd, in de Copa del Rey is de titelverdediger reeds uitgeschakeld en in Europa moet de ploeg na de 2-1 thuisnederlaag tegen Porto volgende week nog flink aan de bak om zich bij de laatste zestien te scharen.

Sevilla begon nog wel aardig aan het duel. Het was de bovenliggende partij en creëerde een aantal kansen. Met name de pijlsnelle Luis Fabiano zorgde met zijn snelheid voor veel gevaar. De Braziliaan zag een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden.

Kort na rust was het echter Porto dat op voorsprong kwam. Joao Moutinho slingerde een vrije bal voor het doel en zag dat spits Rolando de bal tegen het net werkte. Sevilla schakelde daarop een tandje bij een zag dat enkele minuten later beloond worden met de gelijkmaker: een knappe kopbal van Frédéric Kanouté.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar daar dacht Freddy Guarín anders over. Guarín zorgde twee minuten voor tijd voor de winnende, doch niet geheel verdiende, winnende treffer: 1-2.

Sparta Praag-Liverpool 0-0Zoals de uitslag al deed vermoeden, waren de hoogtepunten in de wedstrijd tussen Sparta Praag en Liverpool schaars. De Engelsen, waar Dirk Kuyt in de basis stond, hadden weliswaar het meeste balbezit en speelden bij vlagen aardig voetbal, maar wisten geen enkele doelrijpe kans te creëren. De thuisploeg slaagde daar evenmin in.

De beste poging was nog van Glen Johnson, maar diens schuiver zeilde naast. Voor manager Kenny Dalglish was de wedstrijd, zijn eerste internationale duel als manager, er eentje om snel te vergeten. Desalniettemin is de doelpuntloze remise een aardige uitgangspositie voor de return.

Glasgow Rangers-Sporting Lissabon 1-1Evenals de wedstrijd tussen Lille en PSV eindigde het duel tussen Glasgow Rangers en Sporting Lissabon onbeslist. Welke ploegen het in de achtste finale tegen elkaar gaan opnemen is dientengevolge nog hoogst ongewis.

Rangers en Sporting bewaarden de doelpunten voor de tweede helft. Een goed kwartier na rust zette Steven Whittaker de thuisploeg op voorsprong. Lange tijd leken de Rangers een kleine winstpartij te gaan boeken, maar namens de Portugese equipe zorgde Matías Fernández kort voor tijd voor het belangrijke 'uit'-doelpunt.

Overige duels:BSC Young Boys-Zenit Sint-Petersburg 2-1PAOK Saloniki-CSKA Moskou 0-1FC Basel-Spartak Moskou 2-3

N.b. Mocht Ajax zich ten koste van Anderlecht bij de laatste zestien scharen, treft het de winnaar van het tweeluik tussen FC Basel en Spartak Moskou. FC Twente neemt het dan op tegen Young Boys of Zenit Sint Petersburg, terwijl PSV komt te spelen tegen Glasgow Rangers of Sporting Lissabon. Foto: VI Images