Populaire Fer schudt handjes, prachtige Hongaarse panna

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Populaire Fer schudt handjes, prachtige Hongaarse panna

• Iedere maandag organiseert Queens Park Rangers een partijtje voetbal van anderhalf uur voor een groep supporters met het syndroom van Down, de zogenoemde Tiger Cubs. Dit keer was het de beurt aan speler Leroy Fer om het te begeleiden, en zo te zien vonden de Cubs dat prachtig!

• De naam is Dilaver. Emir Dilaver. En in tegenstelling tot wat dit filmpje misschien doet vermoeden is de Oostenrijker met Bosnische roots geen behendige aanvaller, maar een rechtsback bij het Hongaarse Ferençvaros. Ondanks de werkelijk schitterende panna van Dilaver kwam zijn club in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen laagvlieger Haladás Szombathely. Het genieten begint op 4.10!

Ook hallo! Diego Costa en consorten zijn onderweg Lissabon voor het Champions League-duel met Sporting Lissabon. Zijn Braziliaanse ploeggenoten Willian, Filipe Luís en Oscar maken een vriendelijk gebaar richting de camera, maar wat Diego Costa nou precies doet? De lach en het gebaar zijn enigszins tegenstrijdig…..

'Hij laat anderen beter voetballen’, is een veelgebruikte uitspraak in de voetballerij. Zlatan Ibrahimovic is daar het levende bewijs van, al speelden Tim Nilsen en de Zweed nooit samen. De aanvaller van Sognal immiteerde met zijn fraaie hakbal de sterspeler van Paris Saint-Germain.

Nog een fraaie treffer...Al is het maar de vraag of dit een bewuste doelpoging is.

• Een trainer ontslaan bij tegenvallende resultaten heeft geen zin. Dat blijkt uit een analyse van alle Eredivisieresultaten van de seizoenen 2000/01 tot en met 2013/14 door de Tilburgse economen Jan van Ours en Martin van Tuijl. Het duo vergeleek het aantal behaalde punten bij clubs in jaargangen dat een trainer wél werd ontslagen met die waarin trainers mochten blijven zitten, zoals bijvoorbeeld bij Feyenoord. In 2009/10 werd Gertjan Verbeek (foto) ontslagen, in 2010/11 mocht Mario Been blijven. 'Het aantal door Feyenoord behaalde punten vertoont in beide seizoenen nagenoeg dezelfde ontwikkeling', stelt Ours. 'We zien dan ook dat het ontslag van Verbeek geen enkele invloed heeft gehad op de resultaten, wanneer we die vergelijken met het niet-ontslag van Been. Ook voor alle andere gevallen zien we dat het ontslag van een trainer even effectief was als het niet-ontslag van een trainer.' De term schokeffect kan dus uit de vocabulaire van veel voetbalbestuurders worden geschrapt... (Universiteit van Tilburg)

'Je kan niet tien tot vijftien minuten met tien man spelen, dat doe je niet. Daarom is het helemaal geen slecht idee om een tijdelijke vervanger in te brengen, zodat dokters langer de tijd hebben om spelers met een hoofdblessure te onderzoeken'
Harry Redknapp komt met een voorstel voor een opmerkelijke regelwijziging. De manager van Queens Park Rangers wil dat spelers tijdelijk het veld kunnen inkomen als daarvoor medische noodzaak is. Aanleiding is de hoofdblessure van QPR-middenvelder Sandro, die afgelopen weekend na elf minuten naar de kant ging. In de rust ging het echter weer prima met de Braziliaan. Maar was juist niet voorafgaand aan dit seizoen besloten dat spelers in dat soort gevallen aan de kant moeten blijven wegens het risico op hersenletsel? (Sky Sports)

• Wellicht dat de FIFA onderstaand filmpje ook naar de internationale spelregelcommissie (IFAB) kan sturen. Benjamin Angoua probeert in de Franse competitiewedstrijd tussen Montpellier en Guingamp te voorkomen dat scheidsrechter Philippe Kalt rood geeft aan zijn doelman Mamadou Samassa. De pogingen van de Ivoriaan laten Kalt echter koud. Opmerkelijk genoeg krijgt Angoua zelf geen officiële vermaning voor zijn toch ietwat onorthodoxe protestpoging. Zijn straffen voor dergelijke protesten misschien nog niet opgenomen in de spelregels?

'Dit City is nog steeds van mij. De spelers met wie ik drie prijzen won in Manchester zijn nog steeds de steunpilaren: Yaya Touré, Pablo Zabaleta, Sergio Aguero, Edin Dzeko and David Silva' Roberto Mancini is inmiddels al bijna anderhalf jaar geen manager meer van Manchester City, maar kent de ploeg nog altijd door en door. De oud-speler en –trainer van Lazio is daarom niet beroerd AS Roma (!) van adviezen te voorzien in aanloop naar de Champions League-confrontatie met The Citizens. 'City is niet zo sterk als het Manchester United van een paar jaar geleden. De beste tactiek tegen City? Sterk starten en gebruik maken van de kansen die City zal weggeven. Een compleet Roma kan City verslaan.' (La Gazzetta dello Sport)

'De reactie van Addy werd veroorzaakt door een provocerende en racistische uitspraak van Joachim Van Damme. Hij riep Fucking nigger, get up!'
• In België ontstond afgelopen weekend commotie bij het duel tussen Waasland-Beveren en KV Mechelen. David Addy, speler van Waasland-Beveren, deelde na een half uur een kopstoot uit aan Joachim Van Damme. Addy kreeg rood voor dat vergrijp, maar volgens zijn werkgever was de reactie te begrijpen. 'Zulke zaken kunnen niet op een voetbalveld.' Van Damme ontkent racistische bewoordingen te hebben gebruikt. 'Ik heb Fuck off, get up gezegd. Dat hoort ook niet, maar dat was het. Een racistische uitspraak, laat staan bedoeling, heb ik nooit gedaan of gehad.' (Sporza)

'Het hoort bij het bestaan van een verdediger. Als je kinderen ooit voor het voetbal kiezen, maak dan spitsen van ze. Dan zal dit ze nooit overkomen'
Vincent Kompany neemt Eliaquim Mangala, zijn nieuwe partner in crime bij Manchester City, in bescherming. De Franse verdediger maakte zaterdag tegen Hull City een eigen doelpunt en veroorzaakte een penalty. Kompany stelt echter dat Mangala zich niet hoeft te schamen. 'Als verdediger moet je hiermee kunnen omgaan, het hoort erbij. Het is net als bij een keeper, je weet dat dit soort dingen je vroeg of laat overkomen. Maar daarna heeft hij goed gespeeld. Dat zegt mij veel meer.'

• Blijdschap was er bij Schalke na de 2-1 thuiszege op aartsrivaal Borussia Dortmund, maar Klaas-Jan Huntelaar had blijkbaar nog een appeltje met iemand te schillen na de Kohlenpottderby. Op de foto boven zet de spits een sliding in, maar gelukkig voor Mascotte Erwin had Huntelaar zijn schoenen uitgedaan...

'Afgelopen seizoen had ik met Dusan Tadic en Quincy Promes twee specialisten voor me. Daarom was het wachten tot mijn beurt kwam.'
• In de jeugd nam Kyle Ebecilio al vaak vrije trappen, maar zondag pakte hij zijn kans in de hoofdmacht van FC Twente. De middenvelder zette de Tukkers daarmee op voorsprong tegen FC Utrecht. 'De laatste tijd train ik wat meer op het nemen van vrije trappen. Vandaag pakte dat goed uit', liet Ebecilio weten op de clubwebsite.

Hij is inmiddels 33 jaar, maar Kennedy Bakircioglü presteert nog altijd uitstekend als speler van Hammarby IF. Dit seizoen scoorde hij al veertien keer, waaronder deze uitstekende vrije trap afgelopen weekend. Het haar van de voormalig speler van FC Twente en Ajax is de afgelopen jaren overigens niet gegroeid.

Bayern München arriveerde zondag al in Moskou voor het uitduel met CSKA Moskou in de Champions League, maar de eerste nacht was niet rustig. Vanwege een brandalarm stond de selectie een uur buiten. Uiteindelijk heeft iedereen toch nog een rustige en goede nacht gehad, zo stelt de persvoorlichter van Bayern via Twitter.

'Hij had mij 's ochtends een WhatsApp gestuurd, dat zijn zoontje op de nieuwe FIFA 15 met een vrije trap een goal had gemaakt, met mijzelf als de producent ervan. Daarom had ik hem vooraf al gezegd, dat hij waarschijnlijk wel wist wat ik zou doen als het mij tegen ADO ook zou lukken.'
Nemanja Gudelj vierde zaterdagavond zijn doelpunt tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-3) met clubarts Joost van der Hoek en legt uit waarom. (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.