Poolse recordinternational toont zijn grote hart met redden oude liefde

Reacties

De clubliefde van Jakub Blaszczykowski gaat ver. Het Poolse Wisla Kraków dankt zijn redding aan de Poolse recordinternational.

Poolse recordinternational toont zijn grote hart met redden oude liefde

Na de ontbinding van zijn contract met VfL Wolfsburg streek Blaszczykowski afgelopen week neer op bekend terrein. De 33-jarige middenvelder keerde terug bij Wisla Kraków, de club waar hij in 2005 zijn doorbraak beleefde. Meer dan tien jaar na zijn vertrek richting Duitsland bleek zijn oude club er financieel beroerd voor te staan.

Blaszczykowski bood aan gratis te spelen voor Wisla Kraków. Maar die handreiking was niet genoeg om de dertienvoudig kampioen te redden. Het was zelfs de vraag of de club nog wel actief kon blijven in de Ekstraklasa. Door een flinke schuld staat de proflicentie op de tocht. De bond had vrijdag de licentie al opgeschort vanwege onder andere de achterstallige betalingen van de spelerssalarissen.

De redding bleek nabij. Kuba, die in 2018 al bijna een kwart miljoen overmaakte naar de club uit Kraków, toonde andermaal zijn grote hart voor Wisla. Samen met twee andere investeerders werd een bedrag van bijna een miljoen euro opgehoest. Daarmee is Wisla (voorlopig) gered. 'Hij is een zeer bescheiden man en hij laat zien dat hij nimmer heeft gegeven om materialisme en geld', zei mede-investeerder Jaroslaw Krolewski over de Poolse recordinternational.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.