Pools international Golla eerste versterking NEC

Reacties

NEC heeft zich versterkt met Wojciech Golla. De 23-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van Pogon Szczecin, een club op het hoogste niveau in Polen. Hij tekent voor twee jaar, met een optie voor een derde seizoen.

Pools international Golla eerste versterking NEC

Golla heeft jeugdinterlands in verschillende leeftijdscategorieën en een duel voor de nationale A-ploeg van Polen in de benen. Hij is de eerste versterking van NEC na het vastleggen van trainer Ernest Faber.

De Poolse verdediger stond al langer op de lijst van de Nijmegenaren, die de komende weken nog volop aan de bak moeten om de selectie te versterken voor de terugkeer naar de Eredivisie. Golla is de elfde contractspeler van NEC voor het nieuwe seizoen, maar de verwachting is dat op z'n minst steraanvaller Alireza Jahanbakhsh op korte termijn nog uit De Goffert vertrekt.

Uitzondering
'Ik verwacht vóór 1 juli nog volop in- én uitgaand transferverkeer', kondigt directeur Bart van Ingen aan tegenover Voetbal International. Eerder zei hij dat NEC de prioriteit blijft leggen bij het aantrekken van Nederlands(talig)e spelers, maar Gollan is al meteen een uitzondering op die koers.

De club degradeerde een jaar geleden met een selectie vol voetballers uit alle windstreken, die nooit enige samenhang vertoonden. 'In dat kader snap ik wel de scepsis na het vastleggen van een Poolse speler, maar het is niet zo dat we nooit meer over de grens kijken. Dit is een voetballer van 23 jaar, met honderd wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam, die we al langer volgen en die binnen ons salarishuis past. Wij zijn blij met zijn komst. En we gaan hem helpen zo snel mogelijk Nederlands te praten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.