'Polonia Dortmund' stevent af op Duitse titelprolongatie

Borussia Dortmund kan niet meer weglopen voor de status van gedoodverfde titelfavoriet in Duitsland. De regerend kampioen heeft zich dankzij een indrukwekkende start in 2012 – en de sportieve crisis bij Bayern München – zeven punten losgemaakt van de concurrentie.

'Polonia Dortmund' stevent af op Duitse titelprolongatie

'Na een kortstondige zwakke fase is BVB weer net zo goed als in het vorige kampioensjaar', zegt verdediger Mats Hummels die zaterdag tijdens het duel bij FC Augsburg op jacht gaat naar de negende competitiezege op rij.

Dat Jakub Blaszczykowski vorige week zaterdag tegen FSV Mainz 05 (2-1) de openingstreffer produceerde was bijzonder. De rappe rechterflankaanvaller is een van drie Poolse internationals die furore maakt in de hoofdmacht van trainer Jürgen Klopp. In de wandelgangen gaat BVB momenteel ook door het leven als Polonia Dortmund.

Bezig aan zijn vijfde seizoen behoort Blaszczykowski tot de langstdienende spelers van BVB. Begin dit seizoen wilde hij nog vertrekken, maar Kuba heeft optimaal geprofiteerd van de blessure van vedette Mario Götze medio december. Uitgerekend sindsdien heeft het team geen punt meer laten liggen.

De voorbije weken grossierde Blaszczykowski op rechts met assists. Op rechts vormt hij een uitstekende tandem met zijn vleugelverdediger Lukas Piszczek, die tegen FSV Mainz 05 overigens de assist leverde op matchwinner Shinji Kagawa. En in de spits geniet Robert Lewandowski (foto) al heel het seizoen de voorkeur boven Lucas Barrios. Met zestien treffers leidt de aanvaller in het Duitse topscorersklassement de achtervolging op Klaas-Jan Huntelaar en Mario Gomez (beide achttien goals). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's