Politie bezoekt Benfica en Sporting in 'Operatie Matroesjka'

Reacties

De Portugese politie heeft dinsdag bij diverse clubs een inval gedaan als onderdeel van Operatie Matroesjka. Derdeklasser União Leiria wordt ervan verdacht banden met de Russische maffia te hebben en zich schuldig te hebben gemaakt aan witwaspraktijken.

Politie bezoekt Benfica en Sporting in 'Operatie Matroesjka'

De andere Portugese clubs – waaronder Benfica (op de foto Estádio da Luz) en Sporting Lissabon - die een team detectives over de vloer kregen, worden niet verdacht. Hun kantoren zijn echter onderzocht omdat ze mogelijk relevante documenten bezitten die bewijs kunnen vormen in het onderzoek naar criminele praktijken die vanuit Rusland zouden zijn opgezet.

Leiria, eigendom van de Russische zakenman Aleksandr Tolstikov, zou de spil zijn in de zaak. Tolstikov zelf, een Rus en twee Portugezen zijn aangeklaagd op verdenking van belastingfraude, betrokkenheid bij georganiseerde misdaad, witwaspraktijken, corruptie en het vervalsen van documenten.

Volgens Portugese media heeft Tolstikov contracten van Russische speler gebruikt om geld wit te wassen. De Rus kocht het failliete Leiria in 2014 en had vorig jaar zeven landgenoten onder contract staan, waarvan één in het eerste elftal. Tomas Rukas en Vitaly Lystsov zijn inmiddels weer vertrokken naar respectievelijk Sporting Lissabon en Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.