Polak maakt Anderlecht en Roda JC gelukkig

Anderlecht presenteert donderdagmiddag Jan Polak als de nieuwe nummer 8. De Belgische kampioen legde de Tsjechische international voor vier jaar vast, met als gevolg dat Roda JC de talenten Roland Lamah en Cheik Ismael Tiote huurt van de Brusselse club.

Polak maakt Anderlecht en Roda JC gelukkig

Polak is afkomstig van 1. FC Nürnberg, waarvoor hij de laatste twee seizoenen speelde. De 26-jarige middenvelder zag in de voorbereiding op het huidige seizoen zijn speeltijd steeds meer afnemen onder coach Hans Meyer, waardoor hij besloot in te gaan op het aanbod van Anderlecht.

Hoeveel Nürnberg ontvangt voor Polak is niet bekend. Anderlecht ontkent dat het de eerdergenoemde 3,5 miljoen euro moet overmaken naar de Duitsers. Daarmee zou hij met Mbark Boussoufa de duurste speler in de geschiedenis van Paars-Wit zijn. 'De cijfers die in de media vermeld worden, zijn overdreven', vertelde manager Herman Van Holsbeeck aan Sporza.

Door de komst van Polak is Anderlecht bereid Lamah en Tiote te verhuren aan Roda JC. Volgens de Kerkraadse directeur Huub Narinx behoren de twee middenvelders tot de grootste talenten in België.

Bekijk hier al onze video's