Pogba voor recordbedrag terug naar Manchester United

Reacties

Paul Pogba (23) keert terug op Old Trafford. Vier jaar na zijn transfervrije vertrek naar Juventus heeft Manchester United de Franse middenvelder voor een recordbedrag van 105 miljoen euro overgenomen van de kampioen van Italië.

Pogba voor recordbedrag terug naar Manchester United

Pogba keerde United in de zomer van 2012 de rug toe, omdat het toen negentienjarige talent naar zijn zin te weinig aan spelen toekwam onder toenmalig manager Sir Alex Ferguson. Juventus zag zijn kans schoon en contracteerde de Golden Boy van 2013. In Turijn groeide Pogba uit tot een van de meest complete middenvelders ter wereld.

Al snel was Pogba niet meer weg te denken uit het elftal van succescoach Antonio Conte. Met de 1 meter 91 lange Fransman op het middenveld werd Juventus vier keer op rij kampioen en veroverde het de afgelopen twee jaar de dubbel. In 2015 reikte De Oude Dame ook nog eens tot de Champions League-finale.

Het aandeel van Pogba in die successen was met 178 officiële wedstrijden, 34 treffers en 32 assists aanzienlijk. De assistkoning van de Serie A van het afgelopen seizoen stond daardoor in de belangstelling van de voltallige Europese top. Zijn oude club Manchester United won uiteindelijk de strijd om zijn handtekening.

De 38-voudig international van Frankrijk krijgt in het elftal van manager José Mourinho een belangrijke rol. Eerder kreeg de opvolger van Louis van Gaal al de beschikking over de nieuwelingen Eric Bailly (Villarreal, 38 miljoen euro), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain, transfervrij) en Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund, 42 miljoen euro).

United betaalt 105 miljoen euro voor Pogba, waardoor de middenvelder de duurste voetballer aller tijden is. Door bonussen kan het bedrag nog oplopen naar 110 miljoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.