Pogba staat centraal bij wiskundeles, seksverbod Pep

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pogba staat centraal bij wiskundeles, seksverbod Pep

'Ik hoop tot mijn veertigste te voetballen. Een van mijn idolen, Paolo Maldini, is daar ook in geslaagd. Hij is daarom eens te meer mijn voorbeeld.'
• Was getekend, PSG-verdediger Thiago Silva. De Braziliaan beschikt in Parijs over een aflopende verbintenis en werd al eens in verband gebracht met een rentree bij de Rossoneri.

• En natuurlijk konden de Belgen niet achterblijven! De Rode Duivels, die op het veld tegen Estland met 8-1 wonnen en allesbehalve stil stonden, brengen hun eigen Mannequin Challenge.

• Vrijdag staat in de Jupiler League de Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV Maastricht op het programma. De gastheer heeft vilein gereageerd op wat schimpscheuten uit Maastricht. Dit valt er te lezen op de clubwebsite. 'Wat hebben ze op sociale media een grote mond, onze vrienden van MVV. In de aanloop naar de wedstrijd vraagt onze komende tegenstander zich op Twitter af of Fortuna wel een thuiswedstrijd speelt, met '800 Sjengen op bezoek'? Natuurlijk speelt Fortuna thuis! En om de Maastrichtenaren dat duidelijk te maken, is de hulp van iedereen met een groen-geel hart nodig. Koop dus nog je kaarten voor de derby van vrijdagavond en strijdt mee tegen MVV. Want wie het laatst lacht...'

Paul Pogba is huiswerk. Voor wiskunde welteverstaan. Een Franse leerkracht heeft het ritueel dat de middenvelder van Manchester United opvoert na een goal als studiemateriaal uitgekozen. Nadat de lerares tweette over haar lessen, reageerde de hoofdrolspeler gevat. 'Voer ik 'm nu wel goed uit of niet', refereerde hij aan de hoeken die gemaakt dienen te worden.

'Ik heb geen contact meer gehad met Marc Wilmots. Ik snap dat hij misschien teleurgesteld was in mij, maar ik heb geen probleem met hem.'
Thibaut Courtois was tijdens het EK na de nederlaag tegen Italië in de poulefase uiterst kritisch over het tactische strijdplan dat bondscoach Marc Wilmots zijn ploeg had meegegeven. Na de woorden van de Chelsea-goalie ontstond er ophef, maar spijt heeft de doelman niet. Hij vindt immers dat de waarheid altijd gezegd dient te worden. (Extra Time)

'Ik blijf oefenen, totdat het nóg beter gaat.'
Lewis Baker kon ondanks zijn fraaie benutte vrije trap tegen Jong Frankrijk een nederlaag niet voorkomen maandag (2-3). De middenvelder van Vitesse etaleerde in het shirt van Jong Engeland wel zijn fraaie traptechniek. Iets dat hij in de Eredivisie ook regelmatig doet. Oefening baart kunst, vertelt hij op de website van de Engelse voetbalbond.

• De interlandperiode is al bijna voorbij, maar in Portugal suddert een van begin november stammend relletje gestaag door. Arouca claimt dat de voorzitter van Sporting Lissabon, Bruno de Carvalho, zich ernstig heeft misdragen na het duel van 6 november, door Arouca-voorzitter Carlos Pinho in het gezicht te spugen. Dat zou gebeurd zijn tijdens onderstaand filmpje.

• Is er iets wat Luis Suárez niet kan? Zelfs als keeper raakt de ex-Ajacied zijn scorend vermogen niet kwijt (vanaf 1.13).

• Niemand minder dan John Heitinga viert vandaag zijn 33ste verjaardag. Een mooie gelegenheid om de hoogtepunten van de voormalige Ajax-verdediger nog eens te bekijken.

'Van Guardiola mag je alleen seks hebben voor middernacht, zodat je nog voldoende rust krijgt.'
Samir Nasri doet een boekje open over manager Pep Guardiola, met wie hij afgelopen zomer even werkte bij Manchester City. 'Hij vertelde me dat ik met mijn kwaliteiten niet bij Manchester hoorde te spelen, maar bij Barcelona. We hadden wat discussies en hij wilde me graag houden, maar ik had speeltijd nodig', aldus de Fransman die op huurbasis indruk maakt bij Sevilla tegenover L'Equipe du soir.

• Maar goed dat Chelsea-keeper Thibaut Courtois niet onder Guardiola speelt. Met de nachtrust van de Belg gaat het minder. 'Ik lig nog altijd wakker van de uitschakeling door Wales op het EK', zegt de doelman bij Sporza. Met Courtois onder de lat gingen de Belgen afgelopen zomer in de kwartfinale onderuit tegen Wales (3-1).

'Het was geen gevaarlijke situatie, dus er was ook geen reden om zo hard het duel in te gaan. Het was een klassiek geval van intimidatie. De pijn was waanzinnig.'
Riccardo Montolivo vertelt in gesprek met La Repubblica over zijn blessure. De spelverdeler van AC Milan liep een kruisbandblessure op in een duel met Sergio Ramos bij de interland Italië-Spanje.

• Doe een kaft om het curriculum vitae van de Uruguayaanse aanvaller Sebastián Abreu en je hebt een vuistdik boekwerk. Op veertigjarige leeftijd heeft de spits met het Braziliaanse Bangu een nieuwe club gevonden. Zijn 23ste club om precies te zijn. Laten we hopen dat El Loco geen aanpassingsproblemen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.