Pogatetz betreurt tackle: 'Mijn rode kaart was terecht'

Emanuel Pogatetz bekent schuld. De verdediger van Middlesbrough incasseerde dinsdag onder protest een rode kaart na een wilde tackle op Rodrigo Possebon van Manchester United. Daarvan had hij een dag later spijt.

Pogatetz betreurt tackle: 'Mijn rode kaart was terecht'

Na de charge van Pogatetz moest Possebon zes minuten op het veld worden behandeld. De Braziliaan kreeg tegelijkertijd zuurstof toegediend. Aanvankelijk vreesde zijn coach Alex Ferguson dat de middenvelder zijn rechterbeen had gebroken, maar dat bleek mee te vallen. Nog onduidelijk is of Possebon kniebanden heeft beschadigd.

Voor zijn tackle met gestrekt been kreeg Pogatetz de rode kaart voorgehouden. De Oostenrijker protesteerde, tot woede van Ferguson. 'Direct na het incident dacht ik dat het geen rode kaart was, omdat ik de bal veroverde', verklaarde Pogatetz.

'Maar nu ik de tackle op televisie heb teruggezien, weet ik dat de scheidsrechter gelijk had me van het veld te sturen. Ik had de tackle verkeerd ingeschat. Ik hoop dat hij (Possebon, red.) snel herstelt. Ik zal Rodrigo bellen en mijn excuses aanbieden.' Pogatetz heeft een reputatie, zijn bijnaam is niet voor niets Mad Dog. Coach Gareth Southgate verdedigde dinsdag al zijn speler. 'Het was een ongewone actie van hem, omdat hij in de laatste twee jaar qua discipline enorm vooruit is gegaan.'

Dat blijkt uit de cijfers, want Pogatetz incasseerde als speler van Middlesbrough in drie jaar nog nooit een rode kaart. Al beweerde voormalig Boro-coach Steve McClaren dat 'hij nooit minder dan driehonderd procent geeft tijdens een wedstrijd'.

En in Rusland kreeg Pogatetz in 2005 als speler van Spartak Moskou een schorsing voor 24 weken opgelegd, doordat hij met een wilde tackle Jaroslav Charitonski een dubbele beenbreuk had bezorgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen