Poepon schiet Graafschap op Vijverberg langs ADO

ADO Den Haag is op bezoek bij De Graafschap tegen de achtste seizoensnederlaag aangelopen. Rydell Poepon was matchwinner op De Vijverberg: 1-0.

Op het slecht bespeelbare veld van De Vijverberg had ADO Den Haag veel moeite met de opportunistisch spelende Superboeren. De ploeg van trainer John van den Brom kwam niet tot het verfijnde positiespel van de laatste wedstrijden en keek bovendien al na tien minuten spelen tegen een onfortuinlijke achterstand aan.

Een misverstand tussen Dmitri Bulykin en Jens Toornstra bood De Graafschap de mogelijkheid er razendsnel uit te komen via Steve de Ridder. De Belgische buitenspeler brak door over rechts en stelde met een simpel tikje breed Rydell Poepon in staat de openingstreffer achter doelman Gino Coutinho te schuiven. Dat aan het doelpunt een overtreding van Poepon vooraf ging, ontging arbiter Pol van Boekel.

Den Haag oogde in het restant van de eerste helft gefrustreerd en mocht nog van geluk spreken dat een schot van Peter Jungschläger prima gekeerd werd door Coutinho.

In de tweede helft ontspon zich een boeiend voetbalgevecht met kansen over en weer. ADO was kort na rust gevaarlijk met pogingen van Bulykin, Pascal Bosschaart en Lex Immers, terwijl de ploeg van trainer Darije Kalezic gevaarlijk bleef in de counter. Zo was Poepon op aangeven van De Ridder dichtbij verdubbeling van de score, maar diens kopbal werd gekeerd door Coutinho.

Het bleef in Doetinchem bij het vroege doelpunt van Poepon, waardoor ADO zijn achtste seizoensnederlaag leed. Voor De Graafschap lijkt directe handhaving zo goed als zeker. De ploeg heeft inmiddels 33 punten uit 27 duels en staat met dat aantal elf punten voor op nummer zestien Excelsior. Foto: VI Images