Poepon heeft wat recht te zetten tegen FC Twente

Reacties

● Roda JC won twintig van de veertig thuiswedstrijden tegen FC Twente in de Eredivisie (G12, V8).

Poepon heeft wat recht te zetten tegen FC Twente

● Vijf van de laatste zes competitiewedstrijden tegen FC Twente gingen voor Roda JC verloren (G1), terwijl de Limburgers in drie van die wedstrijden niet scoorden (3 doelpunten in totaal).

● De laatste acht competitiewedstrijden van Roda JC leverden een gelijkspel óf een uitslag met één doelpunt verschil op (W2, G4, V2).

● Roda JC won slechts één van de laatste tien thuiswedstrijden in de competitie (G6, V3).

● Bij de laatste negen competitiedoelpunten van Roda JC met een aangever waren negen verschillende spelers verantwoordelijk voor deze assists, waaronder keeper Benjamin van Leer.

● Mike van Duinen scoorde in zijn laatste drie Eredivisie-duels met FC Twente. De spits maakte in de Eredivisie alleen tegen Heracles (4) meer treffers dan tegen Roda JC (3).

Roda JC-aanvoerder Tom Van Hyfte is uiterst efficiënt met zijn schoten richting vijandelijk doel.
Roda JC-aanvoerder Tom Van Hyfte is uiterst efficiënt met zijn schoten richting vijandelijk doel.

● Tom Van Hyfte heeft met 36 procent van zijn schoten het net gevonden (5 van de 14, inclusief blocks), het hoogste gemiddelde van alle spelers dit seizoen met vijf of meer Eredivisie-doelpunten.

● Rydell Poepon speelde tegen geen enkele ploeg vaker zonder te winnen dan FC Twente (14 – G2, V12) en kwam pas één keer tot scoren tegen de Tukkers.

● FC Twente heeft in 2016 het aantal competitiezeges van de eerste seizoenshelft al geëvenaard (3) en kan tegen Roda JC voor het eerst sinds november 2014 drie overwinningen op rij boeken.

● De Twentenaren hielden in twaalf van de laatste dertien competitieduels niet de nul.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.