Poeier Haller maakt einde aan bekeravontuur FC Twente

FC Utrecht heeft uitgerekend in het toernooi om de KNVB-beker zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt. Op bezoek bij FC Twente zegevierde de ploeg van Erik ten Hag door late doelpunten van sterspeler Sébastien Haller en Richairo Zivkovic: 1-3.

Vlak voordat Haller scoorde, leek iedereen al uit te gaan van een verlenging. Daar dacht de Fransman echter anders over. Na een goede loopactie kwam hij in de 88ste minuut oog in oog met Nick Marsman te staan. De sluitpost van FC Twente had geen schijn van kans op de snoeiharde knal die Haller produceerde: 1-2. In de extra tijd viel er zelfs nog een derde Utrechtse treffer.

FC Utrecht, dat met drie punten uit zes duels desastreus gestart is in de Eredivisie, was al eerder op voorsprong gekomen in Enschede. Ten Hag stuurde zijn ploeg met Nacer Barazite op het middenveld extra aanvallend het veld in en dat wierp na zeventien minuten zijn vruchten af. Zivkovic veranderde een schot van Barazite dusdanig van richting dat Marsman het nakijken had.

FC Twente-sensatie Enes Ünal zorgde voor de gelijkmaker. De Turkse huurling van Manchester City maakte er al vijf in de Eredivisie en deed ook in het bekertoernooi van zich spreken. Negen minuten na rust kreeg hij de bal wat fortuinlijk voor zijn voeten, maar de afronding die volgde verraadde de klasse van de negentienjarige goalgetter.

Op dat moment was de gelijkmaker terecht. Twente begon goed aan de tweede helft en was via Yaw Yeboah al gevaarlijk geweest. Uiteindelijk kwam de zege Utrecht echter toe. De Domstedelingen hadden de inhoud om het laatste kwartier nog een tandje bij te schakelen en dat slotoffensief werd bekroond door doelpunten van Haller en Zivkovic. Laatstgenoemde maakte in de extra tijd na een indrukwekkende sprint de 1-3 door de bal in het lege doel te tikken. Keeper Marsman was even daarvoor mee ten aanval getrokken bij een late corner voor de Tukkers.