Podolski valt ook bij Inter door de mand

Reacties

Lukas Podolski werd in januari als verlosser verwelkomd door Internazionale, maar zijn verblijf in Milaan dreigt uit te lopen op een fiasco. Trainer Roberto Mancini is namelijk niet te spreken over de Arsenal-huurling.

Podolski valt ook bij Inter door de mand

Ondanks een serie zwakke wedstrijden kreeg Podolski zondag tegen Fiorentina (0-1) weer de kans van Mancini, die na afloop toegaf daar spijt van te hebben. De Duitser was wederom onzichtbaar, oogstte hoongelach met een totaal mislukte corner en wacht na acht wedstrijden in het zwart-blauw nog steeds op zijn eerste doelpunt.

'Hij moet echt meer brengen. Dit is echt onvoldoende', sprak Mancini na de nederlaag tegen Fiorentina. 'We weten dat hij veel meer in zijn mars heeft. Hopelijk komt dat er nog uit.' De trainer gaf toe dat hij achteraf liever een basisplaats had gegeven aan Xherdan Shaqiri. 'Ik wilde hem wat rust geven, maar ik had hem beter in de basis kunnen zetten.'

Podolski is nog altijd pas 29 jaar, maar in clubverband zit de carrière van de Duitser al een tijdje in het slop. In de eerste competitiehelft bij Arsenal kwam hij tot slechts zeven invalbeurten (nul doelpunten). Ook het seizoen daarvoor was hij geen basiskracht in Londen.

Het is bepaald niet ondenkbaar dat de interlandloopbaan van Podolski, die vorige zomer nog wereldkampioen werd en al 121 interlands speelde, gaat lijden onder zijn tanende vorm. Bondscoach Joachim Löw is namelijk nog niet op de tribunes van San Siro gesignaleerd. De kans dat Podolski volgend seizoen ook in de modestad speelt, is in elk geval bijzonder klein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.