Podolski leidt Arsenal naar bekerzege op Coventry City

Reacties

Premier League-koploper Arsenal heeft in het FA Cup-toernooi een simpele zege geboekt op Coventry City. Lukas Podolski was de grote man met twee doelpunten voor rust. In de slotminuten liep Arsenal uit naar 4-0.

Podolski leidt Arsenal naar bekerzege op Coventry City

Voor het duel in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi had manager Arsène Wenger zijn elftal op zes plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel met Fulham (0-2 winst). Mesut Özil was een van de spelers die zijn plek behield, maar verder had Wenger plaatsen ingeruimd voor Alex Oxlade-Chamberlain, Nicklas Bendtner en Lukas Podolski.

Arsenal kende een goede start tegen Coventry City. Podolski zette The Gunners al na een kwartier op 1-0. De Duitser ontving de bal van Özil en verschalkte vanaf links de doelman (zie foto). Amper een kwartier later kwam Arsenal al op 2-0. En weer was het Podolski. Per Mertesacker verlengde een corner van Serge Gnabry, Podolski kopte raak bij de tweede paal.

Twintig minuten voor tijd liet Wenger Gedion Zelalem debuteren. De zestienjarige Duitser verving Oxlade-Chamberlain. Zelalem was daarmee niet de jongste Arsenal-debutant aller tijden. Cesc Fabregas was met zestien jaar en 77 dagen net wat jonger. Zelalem was wel de eerste Arsenal-debutant die is geboren sinds Wenger in 1996 de leiding kreeg.

Olivier Giroud, de vervanger van Podolski, maakte er enkele minuten voor tijd 3-0 van. Het slotakkoord was voor Santi Cazorla. De Spanjaard maakte de vierde treffer uit de rebound, waardoor Arsenal zich probleemloos plaatste voor de achtste finale. Bij Coventry City bleef voormalig RKC-speler Danzel Slager negentig minuten op de bank.

Overige uitslag
Nottingham Forest - Preston North End 0-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.