Podolski bezorgt zichzelf met wereldgoal droomafscheid

Reacties

Lukas Podolski heeft zichzelf woensdag een droomafscheid bezorgd bij de Duitse nationale ploeg. De linkspoot verzorgde op zeer fraaie wijze het enige doelpunt tijdens het oefenduel met rivaal Engeland in Dortmund: 1-0. Vlak voor tijd kreeg Podolski bij zijn wissel een staande ovatie.

Podolski bezorgt zichzelf met wereldgoal droomafscheid

De opstelling van zowel Duitsland als Engeland bevatte één debutant. Bondscoach Joachim Löw van de wereldkampioen gooide RB Leipzig-aanvaller Timo Werner voor de leeuwen. De nieuweling bij The Three Lions luisterde naar de naam Michael Keane. De Burnley-speler vormde samen met Gary Cahill en Chris Smalling een driemansverdediging. Jake Livermore van West Bromwich Albion speelde vijf jaar na zijn vuurdoop z'n tweede interland.

Geheel tegen Duitse Pünktlichkeit in begon het duel niet om 20.45 uur, maar om 20.52 uur. Dat had alles te maken met het afscheid van Podolski, die voorafgaand aan het duel de microfoon ter hand nam en de fans in het Signal Iduna Park bedankte. Ook de hoofdrolspeler van de avond kon niet voorkomen dat Engeland in de eerste helft het beste van het spel had in een redelijk tamme wedstrijd.

De ploeg van bondscoach Gareth Southgate had de zaakjes achterin goed voor elkaar en creëerde de beste kansen. Adam Lallana raakte de paal, Dele Alli miste de koelbloedigheid om doelman Marc-André ter Stegen (de vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer) te verschalken en Jamie Vardy kreeg geen strafschop nadat hij mogelijk onreglementair werd gestuit door diezelfde Ter Stegen.

Lukas Podolski sprak voor aanvang van het duel de toeschouwers toe.
Lukas Podolski sprak voor aanvang van het duel de toeschouwers toe.

Na de hervatting had Engeland aanvankelijk ook het betere van het spel, hoewel riante mogelijkheden uitbleven. Sowieso boette de oefenwedstrijd in de tweede helft aan attractiviteit in, ook door de vele wissels (bij Engeland viel debutant Nathan Redmond in). Podolski zorgde er in de 69ste minuut hoogstpersoonlijk voor dat zijn zwanenzang in Die Mannschaft tot in lengte van jaren herinnerd zal worden. Nadat hij zich slim had vrijgelopen haalde hij ongenadig hard uit met zijn linker. Doelman Joe Hart had geen schijn van kans op de poeier.

Ruim vijf minuten voor tijd kwam de publiekswissel voor Podolski in een duel dat verder weinig meer om het lijf had. Sebastian Rudy loste de aanvaller af. Podolski, die na dit seizoen Galatasaray verruilt voor het Japanse Vissel Kobe, zwaait af met indrukwekkende cijfers. Met 130 interlands bezet hij achter Lothar Matthäus (150 caps) en Miroslav Klose (137) de derde plaats op de lijst van spelers met meeste interlands bij Die Mannschaft. Zijn 49 goals worden alleen overtroffen door Klose (71 doelpunten) en Gerd Müller (68). Podolski nam deel aan liefst zeven eindtoernooien: vier EK's en drie WK's, waaronder de door Duitsland gewonnen editie van 2014.

Duitsland vervolgt de WK-kwalificatie zondag met een uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan. Engeland fungeert dezelfde dag als gastheer van Litouwen. Beide landen bezetten de eerste plaats in hun kwalificatiegroep.

Overige uitslagen oefeninterlands:
Tsjechië - Litouwen 3-0
Schotland - Canada 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.