Podolski bezorgt Arsenal zege in voorproefje FA Cup-finale

Arsenal heeft geen fout gemaakt in de jacht op de vierde plaats, die rechtgeeft op een plek in de voorronde van de Champions League. Mede dankzij twee treffers van Lukas Podolski won het bij Hull City (0-3).

Daarmee deelde de ploeg van manager Arsène Wenger een tikje uit aan Hull in aanloop naar de FA Cup-finale, waarin beide clubs op 17 mei opnieuw tegenover elkaar staan. In het KC Stadium begon de thuisclub uitstekend aan de wedstrijd, maar doelman Wojciech Szczesny kwam nauwelijks in de problemen. Vanuit het niets kwam Arsenal na ruim een half uur op voorsprong.

En de manier waarop mocht er zijn. Na een vloeiende combinatie aan de rechterkant van het veld was Aaron Ramsey het eindstation. De middenvelder uit Wales tikte koel binnen. Nog voor rust kreeg Hull opnieuw een tegenvaller te verwerken toen Podolski er 0-2 van maakte. Tien minuten daarvoor was Jake Livermore met een schot tegen de paal nog dicht bij de gelijkmaker.

In de extra speeltijd van de eerste helft dacht Hull aan een vrije trap na een duel tussen Mikel Arteta en Nikica Jelavic, maar scheidsrechter Jon Moss liet doorspelen. Podolski schoot na voorbereidend werk van Ramsey fraai binnen. Negen minuten na rust volgde de nekslag. Opnieuw scoorde de Duitse aanvaller, dit keer uit de rebound na een kans voor Ramsey.

Na de derde treffer ging het tempo bij Arsenal omlaag. Hull was niet bij machte om de spanning terug te brengen, waardoor het bleef bij 0-3. Arsenal heeft daardoor nu zeventig punten uit 35 duels. Dat zijn er vier meer dan nummer vijf Everton, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Hull blijf veertiende en heeft zes punten meer dan nummer achttien Cardiff City.