Pocognoli verruilt top België voor Duitse middenmoot

Sébastien Pocognoli verruilt Standard Luik voor Hannover 96. De linksback heeft in Duitsland een contract tot medio 2016 getekend. Pocognoli stond tussen 2007 en 2010 onder contract bij AZ.

Pocognoli verruilt top België voor Duitse middenmoot

Na drie seizoenen verliet hij AZ om aan de slag te gaan in Luik. De afgelopen seizoenen behoorde de Belg tot een vaste kracht in het elftal. Hannover-trainer Mirko Slomka is zeer tevreden met zijn nieuwe aankoop. 'In vier wedstrijden tegen ons in de Europa League heeft hij vorig seizoen duidelijk laten zien erg talentvol te zijn. We wilden al lang iets halen voor de linkerflank. Ik ben blij dat dit is gelukt.'

Jörg Schmadtke, technisch directeur, spreekt in navolging van zijn trainer over een ervaren verdediger, die direct inzetbaar is. 'Pocognoli vormt een directe versterking. Zijn internationale ervaring spreekt boekdelen', aldus Schmadtke.

Hannover staat momenteel op de elfde plaats van de Bundesliga. Het elftal is nog actief in de Europa League. Op 14 februari speelt de ploeg tegen FC Anzhi, waar Guus Hiddink als trainer werkzaam is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen