Pochettino waarschuwt: 'Niemand zeker van zijn toekomst'

Reacties

Deelname aan de Europa League is ook dit seizoen het hoogst haalbare voor Tottenham Hotspur en dat is voor manager Mauricio Pochettino aanleiding om de verhoudingen binnen de Londense club flink op scherp te zetten.

Pochettino waarschuwt: 'Niemand zeker van zijn toekomst'

De Argentijn eiste dit jaar deelname aan de Champions League en laat weten dat geen enkele speler op dit moment zeker van zijn toekomst is. En dat terwijl de Noord-Londense club na het vertrek van Gareth Bale naar Real Madrid juist fors geïnvesteerd had. De Koninklijke betaalde in de zomer van 2013 een slordige honderd miljoen euro voor de Welshman en dat geld werd gebruikt voor de komst van onder anderen Christian Eriksen, Érik Lamela, Paulinho en Roberto Soldado.

In het seizoen 2013/14 was de zesde plaats, en dus deelname aan de Europa League, het eindresultaat. En die positie lijkt ook dit jaar het maximaal haalbare, aangezien nummer vijf Liverpool vier punten meer heeft. Saillant detail: vorig seizoen eindigde Tottenham met 69 punten en op dit moment staat de teller, met twee speelronden voor de boeg, op 58 punten. De prestaties zijn dus achteruit gegaan. En dat is onacceptabel volgens Pochettino.

Sterker, de coach sluit niet uit dat er flink gesneden gaat worden. 'We zullen dit seizoen goed moeten analyseren.Niemand is zeker van zijn toekomst op White Hart Lane. We moeten vooruitkijken en leren van het verleden', laat Pochettino weten aan de BBC. De kans is aannemelijk dat de club deze zomer Soldado probeert te verkopen. De Spanjaard kostte de Tottenham een slordige dertig miljoen euro, maar de voormalige spits van Valencia is dit seizoen vooral invaller en maakte pas één doelpunt in de competitie.

In de selectie van de Londenaren zitten ook de nodige spelers die in het verleden uitkwamen in de Eredivisie. Eriksen, Nacer Chadli en Jan Vertonghen starten doorgaans in de basis, maar dat geldt niet voor Moussa Dembélé en Michel Vorm. Zaterdag neemt Tottenham Hotspur het op tegen Hull City. Een resulaat lijkt noodzakelijk aangezien nummer zeven Southampton volgt op een punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.