Pochettino laat Spurs dromen van eerste titel in 55 jaar

Reacties

Na de 2-1 uitzege op Manchester City kan Mauricio Pochettino het niet langer ontkennen: de supporters van Tottenham Hotspur mogen dromen van het eerste kampioenschap sinds 1961. Door een laat doelpunt van Christian Eriksen staan de Londenaren nog twee punten achter koploper Leicester City.

Pochettino laat Spurs dromen van eerste titel in 55 jaar

Het was alweer de vijfde zege op rij van Tottenham, dat in de schaduw van sensatie Leicester City blijft verrassen. Pochettino blijft echter erg voorzichtig in het uitspreken van de titelkansen van zijn ploeg. Voor de supporters maakt de Argentijn wel een uitzondering. 'De fans hebben groot gelijk om van de titel te dromen. Het is heel belangrijk dat ze in ons geloven', aldus de manager tegen Sky Sports.

Tottenham heeft met twintig tegendoelpunten de minst gepasseerde defensie van de Premier League. Vooral Toby Alderweireld, die vorige zomer na een huurperiode bij Southampton overkwam van Atlético Madrid, speelt daarin een belangrijke rol. Voormalig Tottenham-trainer Tim Sherwood noemde de Belg bij BBC-programma Match of the Day zelfs de beste verdediger van de Premier League.

Een andere ex-Ajacied eiste zondag de hoofdrol op door in de 83ste minuut de winnende binnen te schieten op bezoek bij City. Eriksen vond het een mooi cadeau voor zijn 24ste verjaardag, vertelde hij aan Spurs TV: 'Dit is een verjaardag die ik me ga herinneren. Ik kan hier met een vrolijk gevoel op terugkijken.'

Pochettino manifesteert zich bij Tottenham als ambassadeur van het Engelse voetbal, zoals hij dat eerder al bij Southampton deed. Ook tegen City stelde hij weer vijf Engelse spelers op. Vooral Harry Kane en Dele Alli hebben zich fantastisch ontwikkeld onder de 43-jarige manager en lijken een belangrijke rol te gaan spelen voor Engeland op het EK aanstaande zomer. Liefst negen van de laatste zestien debutanten bij de nationale selectie speelden onder Pochettino.

Harry Kane en Eric Dier feliciteren Tottenham-ploeggenoot Dele Alli met zijn eerste goal voor de nationale ploeg van Engeland.
Harry Kane en Eric Dier feliciteren Tottenham-ploeggenoot Dele Alli met zijn eerste goal voor de nationale ploeg van Engeland.

Zeldaam zuinig
Bijzonder aan de prestatie van Tottenham is dat ze, in tegenstelling tot de meeste andere Premier League-clubs, niet met geld hebben gesmeten. Waar Manchester City de afgelopen twee transferperiodes 203 miljoen euro spendeerde aan versterkingen en zeventig miljoen ontving, speelde Tottenham keurig quitte. De club incasseerde zeventig miljoen en gaf precies evenveel uit.

Met nog twaalf wedstrijden te gaan maken de Spurs zich op voor een zinderende titelrace. Naast de competitie is de ploeg ook nog actief in de FA Cup en de Europa League, waarin Fiorentina de tegenstander is. Mocht Pochettino dit seizoen niet de vruchten plukken van zijn werk, dan doet Roy Hodgson dat komende zomer wellicht wel als bondscoach van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.