Pochettino heeft een en al lof over voor ex-Ajacied Sánchez

Reacties

Davinson Sánchez stond zaterdagmiddag uit bij Everton (0-3 winst) voor het eerst in de basiself van Tottenham Hotspur. De inmiddels ex-Ajacied speelde met verve, zo zag zijn manager Mauricio Pochettino.

Pochettino heeft een en al lof over voor ex-Ajacied Sánchez

De Colombiaans international, deze zomer overgenomen van Ajax voor veertig miljoen euro exclusief bonussen, speelde in een driemansverdediging naast andere voormalig Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. Als middelste man in de achterste linie van de 3-5-2 formatie speelde Sánchez moeiteloos mee. 'Hij was héél goed', zei Pochettino, coach van Tottenham, na afloop in gesprek met Football London.

'Zijn overall performance was solide, hij stond kalm en relaxed op het veld, hij was agressief en hij durfde te voetballen', vervolgde de Argentijnse manager, die met zijn ploeg de equipe van Ronald Koeman simpel aan banden legde. Na een gelijkwaardig begin nam Tottenham het heft in handen, scoorde het twee keer via Harry Kane en Christian Eriksen, waarna vlak na rust Kane met zijn tweede van de dag de eindstand op het scorebord zette: 0-3.

Aan de overkant deelde Everton, dat op eigen veld speelde, sporadisch een speldenprik uit. Met aanwinsten Wayne Rooney, Sandro Ramírez, Davy Klaassen en Gylfi Sigurdsson allemaal in de basis, was het tegen ex-Ajacieden Eriksen, Alderweireld, Vertonghen en Sánchez simpelweg niet opgewassen. In maart 2017 stelde Koeman nog dat hij met zijn ploeg wil toegroeien naar het niveau van de club uit Londen. Zes maanden later is dat – ondanks versterkingen voor luttele miljoenen – niet anders.

Door de kansloze nederlaag is de start van Everton dit seizoen allerminst goed te noemen. Koeman en consorten staan na vier gespeelde duels zestiende in de Premier League, Tottenham doet het beduidend beter met een vijfde plaats. Beide ploegen zijn daarbij Europees actief. Donderdag speelt Everton in de Europa League uit bij Ruzomberok uit Slowakije, woensdag wacht op Wembley een thuiswedstrijd voor Tottenham in de Champions League.

Maakt Sánchez woensdag weer minuten, dan speelt hij tegen het team van zijn vorige trainer Peter Bosz. De Nederlander start zijn miljardenbalcampagne met Borussia Dortmund in Engeland. Of Sánchez aantreedt tegen Bosz is echter nog de vraag. Pochettino wisselt geregeld van systemen en mocht de succesvolle oefenmeester weer switchen naar een systeem met twee centrale verdedigers, dan bestaat het verdedigingsduo in het centrum naar alle waarschijnlijkheid uit Alderweireld en Vertonghen.

Die keuze zou in de lijn der uitspraken zijn van Pochettino, die het liefst met een vaste kern werkt en spelers graag rustig brengt voordat ze belangrijker worden. Met Sánchez is dat niet anders. 'Ik ben erg blij, want als je naar de Premier League komt als jonge speler vanuit Nederland, heeft dat altijd erg veel impact. Maar hij doet het erg goed', besluit de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.