Pochettino gunt Vorm basisplaats in bekerduel op Anfield

Reacties

Het toernooi om de League Cup is voor veel Engelse managers een kans om bankzitters en tribuneklanten speeltijd te geven. Zo ook voor Michel Vorm, die dinsdag met Tottenham Hotspur aantreedt tegen Liverpool (aftrap 20.45 uur).

Pochettino gunt Vorm basisplaats in bekerduel op Anfield

De twee clubs hielden elkaar eerder dit seizoen in de Premier League in evenwicht op White Hart Lane: 1-1. Ook toen stond Vorm onder de lat en was hij de grote uitblinker. Hij viel in de eerste competitiewedstrijd tegen Everton (1-1) in toen collega Hugo Lloris geblesseerd raakte. In de twee duels daarna tegen Crystal Palace (1-0) en Liverpool mocht de Nederlander blijven staan.

Manager Mauricio Pochettino liet Vorm al eerder spelen in het League Cup-toernooi, thuis tegen Gillingham FC (5-0). Liverpool was in die ronde met 3-0 te sterk voor Derby County. Nu wacht Vorm weer een ontmoeting met The Reds, deze keer op Anfield. 'Michel gaat spelen, dat kan ik bevestigen', zegt de Argentijnse oefenmeester tegen Sky Sports. 'Hugo Lloris is een van de beste keepers ter wereld, maar hij is geen machine.'

'Een aantal spelers heeft rust nodig omdat ze veel hebben gespeeld. Anderen voelen zich niet helemaal lekker. We hebben een sterk team. Het is een goede kans om aan te tonen dat we veel keus hebben.'

Janssen
De vraag is of Vincent Janssen ook een basisplaats krijgt van Pochettino. De spits overtuigt nog niet bij Spurs en moest het zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Bournemouth (0-0) doen met een invalbeurt. Eerder maakte hij in het League Cup-toernooi uit een penalty zijn enige treffer van het seizoen tegen Gillingham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.