Pochettino blij met eerste goal 'belangrijkste spits' Janssen

Door de absentie van Harry Kane zijn de ogen bij Tottenham Hotspur extra gericht op Vincent Janssen. Zijn eerste goal werd dan ook verwelkomd door manager Mauricio Pochettino.

Een zucht van opluchting ging rond door White Hart Lane nadat Janssen woensdag kort na rust uit een strafschop de 3-0 voor zijn rekening had genomen. Na de twee doelpunten van Christian Eriksen was de treffer van de Oranje-international de genadeklap voor Gillingham in de strijd om de League Cup (5-0).

Hoewel hij al wat kansen onbenut had gelaten, nam Janssen bewust plaats achter de bal in de vijftigste minuut. 'Ik wilde de penalty nemen en het voelt fantastisch om mijn eerste doelpunt te maken voor deze schitterende club', zei de spits na afloop op de clubwebsite. 'Het publiek is fantastisch.'

Pochettino besefte het belang van dat doelpunt. 'Voor spitsen is het zeer belangrijk om het gevoel van scoren te hebben en ook de warmte van de fans de voelen', aldus de Tottenham-manager. 'Na de blessure van Harry Kane is hij nu onze belangrijkste spits. Het is belangrijk dat hij zich lekker en vertrouwen voelt.'