Ploeterend PSV werkt zich pas na rust voorbij Oostenrijkers

Reacties

PSV zal na het geploeter tegen Sankt Pölten van donderdagavond (1-0) reikhalzend uitkijken naar de rentree van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.

Ploeterend PSV werkt zich pas na rust voorbij Oostenrijkers

De ploeg van Phillip Cocu boekte in de derde voorronde van de Europa League uiteindelijk een verwachte overwinning op de Oostenrijkse tweedeklasser, maar daarmee was alles ook wel gezegd. Vooral voor rust liet PSV veel te weinig zien. Cocu zal dan ook hopen op een snelle rentree van WK-gangers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. De trainer zinspeelde er vooraf op dat het duo in de return wel eens van de partij kan zijn.

Zonder Depay en Wijnaldum startte PSV in de heenwedstrijd met Abel Tamata als linksback, waardoor de van een verhuur aan SC Cambuur teruggekeerde Marcel Ritzmaier op het middenveld mocht spelen. Met keeper Jeroen Zoet, Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Joshua Brenet vormden Tamata en Ritzmaier het zestal zelfopgeleide spelers in de basisopstelling van PSV.

De Einhovenaren hadden een klein kwartier nodig om tot een eerste kans te komen. Adam Maher bereikte knap de debuterende Luuk de Jong, maar hij kreeg de bal niet lekker onder controle en kwam slechts tot een slap tikje naast. Even daarna moest Zoet voor het eerst ingrijpen bij een schot van Konstantin Kerschbaumer.

Een bijzonder duel voor PSV-middenvelder Marcel Ritzmaier (links). De Oostenrijker speelde donderdagavond tegen zijn landgenoten.
Een bijzonder duel voor PSV-middenvelder Marcel Ritzmaier (links). De Oostenrijker speelde donderdagavond tegen zijn landgenoten.

PSV was weliswaar wat beter dan de Oostenrijkse tweedeklasser, maar wist - op een hakballetje naast van De Jong na - maar niet tot uitgespeelde kansen te komen. Ook een vrije trap en een afstandsschot van Oostenrijker Ritzmaier, die tegen zijn landgenoten speelde, verdwenen naast het doel. De ploeg van Cocu verliet het veld na de eerste helft dan ook onder begeleiding van een fluitconcert.

Tien minuten na de pauze brak De Jong dan eindelijk de ban. De spits knikte, hoewel hij flink gehinderd werd, een voorzet van Luciano Narsingh tegen de touwen: 1-0. Jürgen Locadia, die door de komst van De Jong 'verbannen' lijkt naar de linkerflank, kon de bal na een kleine zeventig minuten met het hoofd niet de goede richting meegeven en dus niet de 2-0 binnenknikken.

Met debutant Rai Vloet, die in de slotfase mocht opdraven voor Ritzmaier, haalde PSV uiteindelijk het einde met tien man. En dat ging op wel heel opmerkelijke wijze. Invaller Florian Jozefzoon kreeg twee gele kaarten voor schwalbes, zeker de tweede was volkomen onterecht. Zodoende moet PSV in de return van volgende week zonder de buitenspeler een 1-0 voorsprong verdedigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.