Plezierige laatste speelronde voor VVV-Venlo

De laatste speelronde voor de winterstop heeft VVV-Venlo een goed gevoel gegeven. De koploper verschalkte concurrent Excelsior en zag ook Cambuur punten morsen.

Excelsior-VVV-Venlo 1-2Na twee wedstrijden zonder overwinning gooide trainer Jan van Dijk de basiself van zijn VVV-Venlo om. Kevin van Dessel, Mike Mampuya en Ferry de Regt waren het slachtoffer. Maar het was vooral de terugkeer van Sandro Calabro die de Limburgers weer aan het winnen bracht. De topscorer van de Jupiler League poetste in de 37ste minuut op aangeven van Ruben Schaken de Excelsior-openingstreffer van Adnan Alisic weg, waarna Keisuke Honda vier minuten later de topper een beslissende wending gaf. Want hoewel Excelsior een paar keer aan de 2-2 rook, bleef VVV een tweede Kralingse treffer bespaard. Door de nederlaag kijkt Excelsior tegen een achterstand van twaalf punten aan.

RKC Waalwijk-FC Omniworld 1-0Ondanks de snelle openingstreffer van Charlison Benschop beleefde RKC Waalwijk een avond met gemengde gevoelens. Benjamin De Ceulaer viel al binnen een half uur met een knieblessure uit. Maar het leed van een nederlaag tegen hekkensluiter FC Omniworld bleef de Brabanders bespaard. De Almeerse gelijkmaker van invaller Milos Malenovic zes minuten voor het einde werd afgekeurd.

SC Cambuur-Leeuwarden-Go Ahead Eagles 2-2SC Cambuur-Leeuwarden dacht zich te revancheren voor de 2-0 nederlaag in Deventer eerder dit seizoen. Halil Colak bracht Go Ahead Eagles vroeg in de tweede helft nog wel op voorsprong. Lang liet het Friese antwoord niet op zich wachten. Na de gelijkmaker van Mark de Vries maakte Rachid El Khalifi 2-1 halverwege de tweede helft. Maar Geoffrey Knijnenburg zette zijn invalbeurt luister bij met de 2-2 in de laatste minuut. Helmond Sport-Telstar 1-1Helmond Sport heeft de contractverlenging van trainer Jurgen Streppel niet laten volgen door een zege op Telstar. Op De Braak stond na ruim een kwartier de eindstand al op het scorebord. Dirk-Jan Derksen maakte in de zeventiende minuut Telstars openingsgoal van Marien Willemsen ongedaan. Verder kwam Helmond niet, waardoor de Brabantse ploeg terrein verloor op de subtop in de Jupiler League.

Haarlem-AGOVV Apeldoorn 1-0Benjamin van den Broek was de man van de wedstrijd bij Haarlem-AGOVV Apeldoorn. De middenvelder besliste na een half uur het duel der middenmoters. Met de drie punten haakte Haarlem aan bij de hogere regionen.

BV Veendam-FC Den Bosch 2-4BV Veendam smaakte tegen FC Den Bosch nog wel het genoegen van een voorsprong. Sjaak Polak, die in de vijfde minuut een strafschop had gemist, opende binnen een kwartier de score. Maar uiteindelijk viel de Groningers een zware nederlaag ten deel. In de laatste acht minuten van de eerste helft stelde FC Den Bosch via goals van Diangi Matusiwa en Mohamed El Makrini orde op zaken. Abid El Idrissi gooide de wedstrijd op slot, waarna ook Koen van der Biezen zijn doelpuntje meepikte.

FC Zwolle-FC Dordrecht 2-1FC Dordrecht gaat de winterstop in als nummer voorlaatst na de 2-1 nederlaag tegen FC Zwolle. De ploeg van trainer Gert Kruys ging ten onder door een doelpunt van Albert van der Haar, die in het laatste kwartier de thuisploeg aan de 2-1 hielp. Daarmee revancheerde FC Zwolle zich voor de 4-0 nederlaag bij Dordrecht eerder dit seizoen.

TOP Oss-FC Eindhoven 1-2TOP Oss zag in de laatste twintig minuten de punten door de vingers glippen. Erik Quekel had de formatie van trainer Hans de Koning een goede start van de tweede helft gegeven. Dankzij goals van Rob van Boekel en Kevin Diaz lachte FC Eindhoven het laatst.

RBC Roosendaal-Fortuna Sittard 0-1In de strijd om de vierde periode deed Fortuna Sittard goede zaken. Waar Go Ahead Eagles in Leeuwarden punten verspeelde, sloegen de Limburgers in Roosendaal in de slotfase toe. Cédric Olondo maakte tegen minuten voor het einde de enige treffer tegen RBC Roosendaal, waardoor Fortuna de derde zege op rij boekte.