Plet trefzeker voor Been, Lyon loopt uit op Marseille

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Club Brugge heeft op bezoek bij Beerschot AC een pak slaag uitgedeeld • De ploeg van trainer Juan Garrido won met maar liefst 1-7 • Ryan Donk wees Club Brugge de goede weg door al na drie minuten voor de openingstreffer te zorgen • Bij rust stond het al 0-3 en was de wedstrijd gespeeld • Naast Donk scoorden Carlos Bacca (2), Maxime Lestienne, Meme Tchite, Niki Zimling (ex-NEC) en Lior Refaelov • Namens Beerschot maakte Roy Dayan de 1-5 • Club Brugge keert langzaam maar zeker terug in de top van het klassement • Met 32 punten staat het zesde, slecht één punt minder dan nummer vier Lokeren •

• Trainer Mario Been heeft met RC Genk met 4-1 gewonnen van Lierse SK • In eigen huis verzorgde Glynor Plet, die na veertig minuten als invaller het veld betrad, de 3-0 met een intikker • De andere doelpunten van Genk kwamen op naam van Elyaniv Barda (twee, waarvan één strafschop) en Julien Gorius • Kostadin Hazurov was de maker van de eretreffer • Door de zege is Genk nu derde in België met acht punten achterstand op koploper Anderlecht • • Fenerbahçe is door Istanbul BB met 2-1 te verslaan op twee punten van koploper Galatasaray gekomen • Dirk Kuijt speelde negentig minuten, maar scoorde niet • Fener moet wel hopen dat Antalyaspor het vandaag gestaakte duel (zie hieronder) niet wint • Die ploeg kan dan immers naast Galatasaray komen, aangezien het aantal verliespunten nu nog gelijk is • Volgende week gaat Fener zelf op bezoek bij Galatasaray •

• Diego Biseswar en Ömer Bayram hebben met Kayserispor een punt gepakt bij Trabzonspor • De twee Nederlanders kwamen als invaller binnen de lijnen • Kayserispor kwam al vroeg op 0-1 voor dankzij Salih Dursun • Tien minuten voor tijd trok Olcan Adin de stand gelijk • Kayserispor staat nu gedeeld dertiende met zestien punten uit vijftien duels • Trabzonspor staat in de subtop en deelt de vijfde plek met Eskisehirspor en Kasimpasa •

• Ismaïl Aissati stond slechts zestien minuten op het veld met Antalyaspor • De middenvelder speelde op een met plassen bedekt veld bij Akhisar Belediyespor • De arbitrage besloot om de wedstrijd na vijftien minuten te staken bij een 0-0 tussenstand • Het veld was door de hevige regenval onbespeelbaar geworden • • In Griekenland hebben Panathinaikos en Olympiakos Piraeus hun onderlinge topper besloten met een gelijkspel: 2-2 • Namens de thuisploeg scoorden Charalampos Mavrias en Toché • Rafik Djebbour verzorgde de gehele productie van het bezoekende Olympiakos, dat met 36 punten uit veertien duels in Griekenland fier aan kop gaat • Panathinaikos is teleurstellend zevende met slechts twintig punten • • Koploper Olympique Lyon heeft goede zaken gedaan door met 0-1 te winnen bij Saint-Étienne • Michel Bastos maakte na ruim een uur de enige treffer in de topper • Beide ploegen eindigden het duel met tien man • Lyon heeft nu vijf punten voorsprong op Paris Saint-Germain en Olympique Marseille •

• Marseille heeft zelf eerder op de zondag een pijnlijke nederlaag geleden • De topclub liep schade op nadat het in eigen huis werd weggespeeld door Lorient • Marseille tekende in de 38ste minuut haar doodvonnis toen Charles Kaboré zijn tweede gele kaart kreeg én een strafschop veroorzaakte • Jeremie Aliadière maakte het buitenkansje af • Direct na rust zorgde Benjamin Corgnet voor 0-2, twintig minuten voor tijd zette Kévin Monnet-Paquet de eindstand op het scorebord: 0-3 • Marseille blijft wel gedeeld tweede • • CSKA Moskou blijft het uitstekend doen in de Premjer Liga • De hoofdstedelingen wonnen in eigen huis met 2-1 van Mordovya Saransk • Ex-VVV'er Keisuke Honda hielp CSKA na een kwartier aan de openingstreffer • Vlak na rust maakte Mordovya gelijk • Met nog twintig minuten te gaan bepaalde Pavel Mamaev de eindstand op 2-1 • CSKA heeft 43 punten en is daarmee koploper • Het heeft wel een duel meer gespeeld dan Anzhi dat veertig punten heeft •

• Dinamo Moskou keert langzaam terug in de subtop van de competite • Het won met 1-2 bij nummer vier Terek Grozny • Kevin Kuranyi was de grote man bij de Moskovieten • Hij nam beide doelpunten van Dinamo voor zijn rekening • Door de twee doelpunten van de Duitser staat Dinamo nu achtste met 30 punten • Terek Grozny is nog gedeeld vierde met 32 punten • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.