Plet scoort én ziet rood, Waterman houdt zijn doel schoon

Het was donderdag, ondanks dat hij scoorde, een dramatische avond voor Glynor Plet. De Nederlander kreeg rood en verloor met Zulte-Waregem in eigen huis ruim.

Plet en zijn Belgische werkgever namen het in de derde voorronde van de Europa League thuis op tegen Shakhtyor Soligorsk uit Wit-Rusland. Plet leek zijn ploeg vlak voor rust, nadat het al vroeg 0-2 stond, door middel van een doelpunt een reddingsboei toe te werpen.

Drie minuten later kreeg hij echter de rode kaart voorgeschoteld omdat hij met veel te hoog geheven been een tegenstander raakte. De Belgen gingen uiteindelijk ruim onderuit (2-5) en lijken de volgende ronde uit het hoofd te kunnen zetten.

De nul
Boy Waterman speelde met Karabükspor uit Turkije in eigen huis tegen de Noorse grootmacht Rosenborg. De voormalige doelman van onder meer PSV en De Graafschap keepte de volle negentig minuten en hield de nul. Dat deed zijn collega aan de andere kant ook, waardoor beide ploegen afsloten op 0-0.

In Roemenië speelde Gevaro Nepomuceno 74 minuten mee in het duel van Petrolul Ploiesti tegen het Tsjechische Viktoria Plzen. Drie minuten nadat de ex-speler van onder meer FC Den Bosch en Fortuna Sittard naar de kant werd gehaald, zorgde oude krijger Adrian Mutu voor de 1-0. Het werd uiteindelijk 1-1.

Ex-Heerenveen
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük was afgereisd naar Zweden om daar het duel tussen IF Brommapojkarna en het Italiaanse Torino in goede banen te leiden. De bezoekers wonnen (0-3) en Gözübüyük deelde twee rode kaarten uit, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

Tot slot twee ex-spelers van SC Heerenveen. Alfred Finnbogason speelde negentig minuten voor Real Sociedad tegen Aberdeen, dat in de vorige ronde FC Groningen uitschakelde. De IJslander scoorde niet, maar zijn ploeg won wel: 2-0. Filip Djuricic bleef bij Mainz 05 negentig minuten op de bank. De Duitse ploeg, waar Djuricic op huurbasis speelt, klopte Asteras Tripolis met 1-0.