Plet hoopt tegen Sporting Lissabon op eerste basisplek

RC Genk-speler Glynor Plet mag tegen Sporting Lissabon hopen op zijn eerste basisplaats door de blessures van zijn collega-aanvallers Elianiv Barda en Benjamin De Ceulaer. De Supersub van Genk houdt echter een slag om de arm.

Plet hoopt tegen Sporting Lissabon op eerste basisplek

'Mijn kansen zijn gegroeid al weet ik niet of ik zal spelen', meldde de van FC Twente-gehuurde spits. De aanvaller stond dit seizoen in de competitie en de Europa League nog niet eerder in de basis bij de huidige nummer drie van België. Wel mocht Plet starten in de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Union (6-0 winst) waarin hij een keer scoorde.

'Als ik goed kan presteren in een invalbeurt van tien of twintig minuten, dan kan ik dat ook als ik negentig minuten lang de kans zou krijgen', aldus Plet. 'Ik ben totaal geen supersub maar als ik die rol krijg, dan is het aan mij om die zo goed mogelijk in te vullen.'

De geboren Amsterdammer viel deze voetbaljaargang negen keer in en kwam daarbij tot twee competitietreffers. Desondanks kreeg de voormalige aanvaller van Heracles van zijn trainer nog geen kans in de basis.

Donderdagavond speelt RC Genk in Lissabon de Europa League-wedstrijd tegen Sporting, met voormalig Eredivisie-spelers Zakaria Labyad, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel. De geblesseerde Khalid Boulahrouz en Danijel Pranjic kunnen namens de Portugezen niet in actie komen tegen Genk.

Na drie duels staat de Belgische ploeg aan kop met zeven punten, gevolgd op een punt door Videoton FC. De derde plaats wordt bezet door FC Basel met twee punten en Sporting Lissabon staat teleurstellend laatste met een punt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's