Pléa neemt honneurs Balotelli met verve waar

Reacties

Mario Balotelli is het uithangbord bij Olympique Nice. Maar ook zonder de Italiaanse spits zet de formatie van trainer Lucien Favre de succesreeks in eigen land voort. Alassane Pléa treedt uit de schaduw.

Pléa neemt honneurs Balotelli met verve waar

In tegenstelling tot in de Europa League heeft Balotelli in Ligue 1 met Nice (nog) geen puntenverlies geleden. Mede dankzij zijn vijf treffers eindigden alle vijf competitieduels met de Italiaan in de ploeg in een zege.

Maar Super Mario is allesbehalve de garantie van het succes van OGCN. Dat bleek zondag in de wedstrijd tegen FC Metz, dat de punten aan de gasten moest laten (2-4). Ondanks Balotelli's absentie vergrootte Nice zondag de marge op de naaste achtervolger in Ligue 1. Het afgelopen jaren ongenaakbare Paris Saint-Germain is als nummer drie inmiddels op zes punten gezet.

Alassane Pléa (23) is een van de onder Favre ontbolsterde krachten. De voormalig jeugdinternational is ook verlost van de knieproblemen die hem vorig jaar parten speelde. Drie dagen na zijn winnende goal in de Europa League tegen Red Bull Salzburg onderstreepte hij dat met een valse hattrick tegen FC Metz. 'Hij heeft een enorm potentieel', aldus Favre. 'Er zit nog bijzonder veel rek in. We kunnen ons voordeel halen uit elke minuut die we met hem werken. En hij is al erg goed.'

Pléa is daarmee een ander uithangbord voor Olympique Nice, dat in de ogen van Favre ook niet aan zijn top zit. 'We zijn gelukkig maar er is nog veel werk te verzetten. We hebben een enorm aantal spelers met een enorm potentieel. Sommigen ontwikkelen zich zeer snel, anderen hebben meer tijd nodig', aldus de Zwitserse coach van de Franse koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.