Pléa blinkt uit en voorkomt puntverlies koploper Nice

Alassane Pléa heeft Olympique Nice de zege bezorgd op bezoek bij Metz. Voor de koploper in de Franse Ligue 1 scoorde hij drie van de vier treffers in de wedstrijd die met 2-4 werd gewonnen.

De eerste weken van het seizoen was Mario Balotelli vaak de blikvanger van Nice. Door fysieke problemen moest hij vorige week in het Europa League-duel met Red Bull Salzburg al toekijken en tegen Metz ontbrak de Italiaan opnieuw.

Pléa liet zien een waardig vervanger te zijn voor Balotelli. De 23-jarige Fransman was al matchwinner in Salzburg en blonk tegen Metz opnieuw uit. Al na twaalf minuten opende hij de score. Halverwege de eerste helft zette Georges Mandjeck de ploegen weer naast elkaar, maar op slag van rust benutte Pléa een strafschop en bezorgde Nice opnieuw een voorsprong.

Twintig minuten voor tijd kwam Metz op gelijke hoogte. Habibou Diallo stond net op het veld en scoorde: 2-2. Dankzij goals van Pléa en Wylan Cyprien trok Nice de zege naar zich toe.

Nice blijft de Franse koploper (26 uit tien wedstrijden) en heeft vier punten meer dan nummer twee AS Monaco. PSG staat derde (negentien uit negen wedstrijden) en ontvangt vanavond om 20.45 uur Olympique Marseille. Metz is de nummer elf (dertien uit tien wedstrijden). Nice is de enige ploeg in Frankrijk die dit seizoen tijdens iedere competitiewedstrijd scoorde.