Play-offs maken veel los bij Korte: 'Met tranen in mijn ogen gestaan'

Reacties

Met FC Dordrecht promoveerde hij drie jaar geleden naar de Eredivisie. Giovanni Korte kan dit seizoen het kunststukje herhalen, maar dan met NAC Breda. De Brabanders staan in de play-offs voor promotie tegenover FC Volendam. Korte heeft goede herinneringen aan de nacompetitie.

Play-offs maken veel los bij Korte: 'Met tranen in mijn ogen gestaan'

'Ik krijg nog kippenvel als ik aan dat superseizoen terugdenk. Echt om een prijs spelen is het mooiste wat er is', kijkt Korte in de nieuwste editie van VI terug op het seizoen 2013/14. FC Dordrecht werd tweede in de Jupiler League en versloeg vervolgens in de play-offs VVV-Venlo en Sparta Rotterdam. 'Ik heb met tranen in mijn ogen in het veld gestaan en ben daarna een paar dagen van de wereld geweest.'

Het jaar in de Eredivisie werd geen doorslaand succes, FC Dordrecht degradeerde als hekkensluiter. Korte heeft veel zelfvertrouwen nu hij met NAC Breda strijdt in de play-offs. 'Ik heb een goed gevoel, we zijn gegroeid als team. Van druk heb ik niet veel last, misschien scheelt het toch dat ik het een keertje heb meegemaakt. Een promotiefeest in Breda zal twintig keer groter zijn dan in Dordrecht. Ik wil eigenlijk niet weten hoe dat hier zal gaan', sluit Korte af met een knipoog.

In de nieuwe VI komen ook nog vertegenwoordigers van de andere vijf Jupiler League-clubs aan het woord over de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.