Platje zoekt zijn heil in Brest: 'Echt, een heel grote club'

Reacties

Melvin Platje zet zijn carrière voort in Frankrijk. De spits tekent vrijdag voor twee jaar bij Stade Brest, een ambitieuze club van het tweede niveau.

Platje zoekt zijn heil in Brest: 'Echt, een heel grote club'

Zo onmogelijk als zijn doelpunten soms lijken, zo onvoorspelbaar lijken de laatste jaren ook zijn keuzes voor clubs. Na avontuurtjes bij Neftçi Baku (Azerbeidzjan) en Kalmar (Zweden) kiest de 26-jarige aanvaller nu dus weer voor het buitenland. 'Er was ook interesse vanuit Turkije en Nederland. Ook uit de Eredivisie', zegt hij in gesprek met Voetbal International. En met een knipoog: 'Natuurlijk was ik ook daar eerste spits geworden. Daar had ik me geen zorgen om gemaakt.'

In Azerbeidzjan speelde hij met zijn voornaam in grote letters op zijn shirt. Gewoon Melvin dus, het schoffie uit een Bussumse volksbuurt dat daar de velden onveilig maakt. Maar nu, twee jaar later, wordt hij in Brest toch binnengehaald als een grote meneer. Monsieur Platje, de nieuwe nummer negen van een subtopper uit de Ligue 2. 'Ze wilden me daar echt heel graag hebben', lieten ze blijken via zijn zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. En ook Platje voelde dat vertrouwen en zag de uitdaging meteen zitten.

Promotie
Platje moet de nieuwe aanvalsleider worden in de strijd om promotie. 'Het is een club die al jarenlang op het hoogste niveau gespeeld heeft en ook snel weer terug wil naar de hoogste league', liet hij zich al bijpraten over de toekomstplannen in Bretagne. En onderschat Stade Brest zeker niet ten opzichte van een gemiddelde Eredivisieclub. 'Echt, het is een heel grote club. Of er nog bekende spelers lopen? Ik ken daar op dit moment helemaal niemand.'

Platje, die afgelopen seizoen in de Jupiler League vijftien keer scoorde voor VVV-Venlo, moet vrijdag nog de puntjes op de i te zetten om zijn overgang af te ronden. 'Nog een laatste keuring. Dat stelt niet zoveel voor, het komt gewoon rond hoor.' (Oscar van der Horst)

Bekijk hier al onze video's