Platje laat contract in Azerbeidzjan ontbinden

Reacties

De zoektocht naar een nieuwe club is voor Melvin Platje iets gemakkelijker gemaakt. De 25-jarige aanvaller heeft zijn contract bij het Azerbeidzjaanse Neftchi Baku laten ontbinden. 'We zijn er in principe uit', houdt hij nog een kleine slag om de arm. 'Maar zij zullen niet moeilijk meer gaan doen.'

Platje laat contract in Azerbeidzjan ontbinden

Het is officieel nog niet beklonken, benadrukt Platje, die over een tot medio 2015 lopende verbintenis beschikte. 'Er moet alleen nog een handtekening komen, dus het is nog niet honderd procent zeker, maar zeker 99', laat de 25-jarige aanvaller Voetbal International weten. 

'Het is gewoon een probleem dat elke club in de Azerbeidzjaanse competitie maar vijf buitenlandse spelers op mag stellen. Daardoor is het elke keer switchen. Ze hebben bij Neftchi al dertien buitenlandse spelers, dus dan is het gewoon erg lastig om aan speeltijd te komen.'

Neftchi Baku liet eerder al weten dat de Nederlander transfervrij op zoek mocht naar een andere club, maar ze wilden Platje wel aan zijn contract houden. 'Nu is het helemaal mooi', zegt de opgeluchte ex-speler van NEC Nijmegen en FC Volendam.

'Ook voor de clubs is het nu gemakkelijker om mij binnen te halen. Ik heb nu alle tijd om een mooie club te vinden. De komende tijd kijk ik gewoon waar ik me het beste bij voel. Het maakt mij niet uit of dat een club in Nederland is, of in het buitenland.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.