Platini wil ondanks schorsing FIFA-baas worden

Reacties

Michel Platini heeft enkele uren voor zijn schorsing de noodzakelijke steunbetuigingen ingediend voor zijn kandidatuur voor het FIFA-voorzitterschap.

Platini wil ondanks schorsing FIFA-baas worden

Minimaal vijf bonden moeten hun steun uitspreken voor een kandidaat om te kunnen meedoen aan de verkiezing van 26 februari. Voor 26 oktober dienden deze steunbrieven te zijn ingediend. Nederland is een van die vijf FIFA-leden, ook al wordt daarmee nog niet gezegd dat de Nederlandse stem ook daadwerkelijk wordt uitgebracht op Platini. De grote vraag is wat de schorsing betekent voor zijn kandidatuur, ook omdat de ethische commissie zich moet buigen over de integriteit van de kandidaten.

Kort voor het bekend worden van zijn verbanning noemde Platini het lekken van zijn straf een poging hem in een kwaad daglicht te stellen. De Franse UEFA-voorzitter sprak daarbij over 'onacceptabel' en 'verraderlijk' gedrag.

De Franse UEFA-voorzitter had geen goed woord over voor de gang van zaken. 'Het bewust lekken, hetgeen verraderlijk en onacceptabel is, is een poging mijn reputatie te beschadigen', reageert Platini. 'Het is duidelijk een extreem serieuze zaak, zeker omdat de informatie ogenschijnlijk komt van een FIFA-official.'

'Ik heb altijd eerlijk en openhartig gehandeld, en dat voel ik ook al mijn morele plicht. Als het inderdaad klopt van wat wordt gezegd over de ethische commissie, dan zal ik niet stoppen voor de waarheid bekend is', aldus Platini in zijn verklaring.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.