Platini officieel kandidaat om Blatter op te volgen

Reacties

Michel Platini heeft zich officieel aangemeld als kandidaat in de race om het FIFA-voorzitterschap. Dat heeft de Franse sportbestuurder zojuist bekendgemaakt.

Platini officieel kandidaat om Blatter op te volgen

Dat de huidige UEFA-voorzitter zich ging melden voor de plaats op de FIFA-troon, lag in de lijn der verwachting. Platini lijkt te kunnen rekenen op de steun van vier van de zes confederaties die bij de FIFA zijn aangesloten.

Behalve op de steun van zijn eigen UEFA lijkt Platini ook op stemmen vanuit Zuid-Amerika, Noord- en Centraal-Amerika en Oceanië te kunnen rekenen. Gezamenlijk zijn deze confederaties goed voor 115 van de 209 stemmen. De Franse oud-voetballer is al jarenlang de gedoodverfde opvolger van Sepp Blatter, die op 29 mei nog verkozen werd tot voorzitter van de FIFA maar vier dagen bekende maakte dat hij toch aftreedt.

De verkiezing om de voorzittershamer van de FIFA vindt op 26 februari plaats. Tegen wie Platini het precies moet opnemen is nog niet bekend. Zijn landgenoten David Ginola en Jérome Champagne lijken zich kandidaat te gaan stellen, datzelfde geldt voor de Braziliaan Zico, de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein en de Zuid-Koreaanse Chung Mong-joon. Kandidaten kunnen zich tot 26 oktober officieel aanmelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.