Platini: 'Geen uitsluitingen vanwege Financial Fair Play'

Reacties

Manchester City, Paris Saint-Germain en Vitesse hoeven niet te vrezen voor een Europese uitsluiting in het kader van handhaving van de Financial Fair Play.

Platini: 'Geen uitsluitingen vanwege Financial Fair Play'

De UEFA verwacht op korte termijn de eerste straffen uit te delen op basis van het onderzoek naar 76 clubs. Die deelnemers aan een Europese competitie moesten extra informatie verschaffen omtrent hun financiële positie.

'De eerste beslissingen zullen in mei bekend worden gemaakt', zei UEFA-president Michel Platini in Le Parisien. De Europese bond kan clubs die zich niet hebben gehouden aan de Financial Fair Play-regels straffen. 'Maar als je bloed en tranen verwacht, zal je teleurgesteld worden. Er zullen zware straffen komen, maar geen uitsluitingen voor de Europese toernooien.'

De regels voor Financial Fair Play schrijven voor dat clubs over drie jaar niet meer dan 45 miljoen euro mogen uitgeven dan er binnen kwam in die periode. Vitesse heeft de afgelopen seizoenen dusdanig verliezen geleden dat het in de gevarenzone zit.

Maar ook Europese topclubs hangt een sanctie boven het hoofd. Zo zijn er vraagtekens gezet bij de financiering van Paris Saint-Germain en Manchester City. Een hoge boete of een transferverbod zijn mogelijke straffen voor het schenden van de afspraken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.