Platini: 'Financial Fair Play-maatregel essentieel'

UEFA-voorzitter Michel Platini is tevreden met de naderende komst van de Financial Fair Play regeling, waardoor Europese clubs niet meer mogen uitgeven dan dat er binnenkomt. 'Het is vervelend, maar deze maatregel is essentieel voor de toekomst van het Europese voetbal.'

Platini: 'Financial Fair Play-maatregel essentieel'

De 733 Europese clubs, die op het hoogste niveau actief zijn, hebben vorig jaar een gezamenlijk verlies geleden van 1,2 miljard euro. De ploegen gaven 12,9 miljard euro uit, ten opzichte van de 11,7 miljard euro die werd ontvangen.

'Iedereen is tevreden over de Financial Fair Play maatregel. Ik wil de UEFA in een gezonde financiële situatie achterlaten. Iedereen kent namelijk de hedendaagse financiële problemen van de Europese clubs, maar ze knijpen hun ogen dicht en worden er niet mee geconfronteerd,' aldus Platini in La Gazzeta dello Sport.

'De fans en de voetballiefhebbers willen niet dat er clubs gaan verdwijnen als gevolg van hun slechte financiële huishouding. Het was dus nodig om maatregelen te nemen en nu is er geen weg meer terug. In de toekomst kunnen clubs in het ergste geval worden uitgesloten van Europees voetbal,' aldus de verontruste Fransman.

'Het voetbal is de afgelopen zeventig jaar al zo. Ook in mijn tijd stonden de teams al boven de wet, maar de investeringen van buitenaf waren veel kleiner. We proberen de competities nu eerlijker te maken. Ik hou niet van voetbal waarbij er ploegen zijn die prijzen pakken met spelers waarvoor ze nog geen transfersom hebben betaald.'
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's