'Plastic' Leipzig begaat uitglijder in Freiburgse sneeuw

Reacties

RB Leipzig, de meest gehate club van Duitsland, heeft maandag een kans laten liggen een flinke stap richting de Bundesliga te zetten. De koploper verloor in de sneeuw met 2-1 van achtervolger SC Freiburg.

'Plastic' Leipzig begaat uitglijder in Freiburgse sneeuw

Vincenzo Grifo opende de score voor Freiburg, waarna Dominik Kaiser de club uit het voormalige Oost-Duitsland langszij bracht. Florian Niederlechner zorgde er echter voor dat de punten in Freiburg bleven.

RB Leipzig werd in 2009 opgericht door energiedrankfabrikant Red Bull, met als doel binnen acht jaar door te stoten naar de Bundesliga. Alles wijst erop dat Leipzig die ambitie al in het zevende jaar na zijn oprichting gaat waarmaken, want ook na de verliespartij in Freiburg blijft de voorsprong van Leipzig op de achtervolger drie punten. De voorsprong op nummer drie 1. FC Nürnberg bedraagt met nog negen duels te spelen zelfs zes punten. De nummer een en twee van de Tweede Bundesliga promoveren direct.

Nachtmerrie
Daarmee lijkt de nachtmerrie van veel voetbalpuristen uit te komen. Er bestaat in Duitsland veel verzet tegen RB Leipzig, dat zeven jaar geleden in de vijfde divisie kon beginnen door met het fortuin van Red Bull de licentie van SSV Markranstädt te kopen. De club lijfde kort daarna zelfs vier voltallige jeugdteams van stadgenoot Sachsen Leipzig in. Nadien promoveerde de 'plastic' club drie keer in zes jaar.

Omdat de reglementen van de Duitse voetbalbond voorschrijven dat een club niet vernoemd mag worden naar een merk, is eigenaar Red Bull niet in de clubnaam te vinden zoals dat in Oostenrijk (Red Bull Salzburg) en de Verenigde Staten (New York Red Bulls) wel het geval is. In Leipzig is een foefje uitgehaald, door in de afkorting RB (RasenballSport) en het clublogo een onmiskenbare link te liggen met de financier van de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.