Plasmati vond het grappig zijn broek te laten zakken

Gianvito Plasmati viel zondag op door zijn broek te laten zakken tijdens Catania's 3-2 thuiszege op Torino. 'Het was gewoon een geintje', legde de aanvaller uit op Rei Tv.

Plasmati vond het grappig zijn broek te laten zakken

Bij een vrije trap van ploeggenoot Mascara vormde Plasmati met twee andere spelers van Catania een muurtje vlak voor Torino-doelman Matteo Sereni. En passant liet de aanvaller zijn broekje zover zakken dat de keeper tegen zijn slip aankeek. Even later knalde Giuseppe Mascara de bal in de kruising achter de afgeleide Sereni: 2-1.

'Mijn ploeggenoten en ik hebben een muurtje gevormd en we hebben een beetje geholpen', vertelde Plasmati. 'We hebben volgens mij op legale wijze wat ruimte gecreëerd. En het was ook geen obsceen gebaar, ik was niet naakt. Het was een geintje, het heeft niets te maken met een gebrek aan respect voor de tegenstander of het publiek.'

Daarover twijfelt Pierluigi Collina. De Italiaanse scheidsrechtersbaas kondigde aan dat hij voornemens is een onderzoek in te stellen vanwege 'onsportief gedrag'.

Plasmati wil meer aandacht voor Mascara, de maker van het doelpunt. 'Hij verdient alle krediet voor de goal. Hij toonde zijn magie, terwijl zijn ploeggenoten alleen maar ruimte maakten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen