Plan Koeman met Barkley werkt: 'Daarom was hij captain'

Reacties

Ronald Koeman riep Ross Barkley in aanloop naar het nieuwe seizoen op constanter te presteren en meer verantwoordelijkheid te nemen bij Everton. De 22-jarige middenvelder liet dinsdagavond blijken dat hij de woorden van zijn manager ter harte heeft genomen.

Plan Koeman met Barkley werkt: 'Daarom was hij captain'

Koeman gaf Barkley de aanvoerdersband in het League Cup-duel met Yeovil Town (4-0) bij afwezigheid van Phil Jagielka en Leighton Baines. De technisch begaafde middenvelder betaalde dat vertrouwen terug met een prima optreden en een rake vrije trap. 'Ross was de beste optie. Dat betekende veel voor hem, als jongen uit de opleiding. Dat is een van de redenen waarom hij aanvoerder was. Hij moet zijn verantwoordelijkheid nemen', zei Koeman na afloop.

Waar Engelse clubs doorgaans met hun tweede elftal aantreden in het League Cup-toernooi, stuurde Koeman tegen de League Two-club een sterke ploeg het veld in. Zo maakten aanwinsten Ashley Williams en Yannick Bolasie hun (basis)debuut en speelde Romelu Lukaku mee. 'We namen deze wedstrijd serieus, dat zag je aan onze opstelling. Sommige spelers hebben speeltijd nodig, zoals Romelu, Ashley en Yannick.'

Dat Lukaku na zijn EK-optreden met België nog niet op zijn scherpst is, baart Koeman geen zorgen. 'Dat kan spitsen wel eens overkomen. Hij deed het prima. Misschien had hij één of twee keer moeten scoren. In zijn normale doen had hij er vanavond wel één gemaakt, maar hij heeft wat minuten gemist in de voorbereiding', aldus Koeman, die zaterdag met Everton een thuiswedstrijd tegen Stoke City speelt in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.