Pizarro schiet Werder in eigen huis langs Hertha BSC

Werder Bremen heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel met Hertha BSC. De wedstrijd werd in het voordeel van de thuisploeg beslist door een late treffer van Claudio Pizarro (2-1).

Lang viel er weinig te beleven in Weserstadion, maar beide ploegen maakten dat in een tijdsbestek van twee minuten helemaal goed. In de 66ste minuut reageerde Marko Marin alert op een gekraakt schot van Mesut Özil en schoot de bal in de verre hoek, maar twee minuten later stond het alweer 1-1.

Tim Wiese, doelman van Werder, blunderde opzichtig en liet de bal los. Hertha-spits Theofanis Gekas liet zich de buitenkans niet ontnemen en zorgde voor de gelijkmaker. Werder startte daarna een slotoffensief en met succes. Want in de 81ste minuut wist Pizarro volledig vrijstaand de 2-1 binnen te werken.

Werder komt door de overwinning op 31 punten uit 21 wedstrijden, maar blijft desondanks steken op de zesde plaats in de Bundesliga. Hertha blijft hekkensluiter met elf punten.